Gość Modzno Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Zdarzylo mi sie przywalic lusterkiem w otwarte drzwi od ciezarowki (wystawaly na jezdnie)... mechanizmy dzialaja i ogolnie lusterko jest sprawne ale szybka sie pokruszyla no i nakladka chromowana ma mala skaze (podziwiam wytrzymalosc, bo przywalilem przy 50km/h). Zamierzam zamowic przez internet wkład do lusterka i nakladki chromowane. Wklad jest orginalny i nie ma problemu, natomiast w salonie powiedziano mi ze nakladki orginalnie sa na zatrzaski, natomiast w internecie sa na dwustronna tasme. Zastanawia mnie wytrzymalosc tych nakladek na tasme i czy ktos juz probowal cos takiego zalozyc, no i zdjac stare. Podobno to kruche rzeczy i latwo je poprostu zniszczyc zakladajac. Dodam tylko ze w salonie wklad do lusterka kosztuje 250 zl natomiast nakladki chromowane trzeba kupic komplet i kosztuje on 800 zl! powalilo ich kompletnie. ja znalazlem wklad orginalny za 100 i nakladki za 230 komplet. link do nakladek: http://allegro.pl/show_item.php?item=1557628449 edit: dodam tez ze chodzi o qashqai'a z 2008r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Naklejane nakładki na lusterka miałem w navarze. Nie było z nimi żadnych problemów. Nie wiem jak chromowane luterka wyglądają w QQ. W navarze naklejało się je na lusterko, bez ściągania obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Modzno Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Naklejane nakładki na lusterka miałem w navarze. Nie było z nimi żadnych problemów. Nie wiem jak chromowane luterka wyglądają w QQ. W navarze naklejało się je na lusterko, bez ściągania obudowy. Byc moze to tak wlasnie wyglada ze one musza byc naklejone na normalne plastiki, ale orginalnie w salonie jest zdejmowana nakladka np jak ktos ma lakierowana to ta lakierowana nakladka jest zdejmowana, taka jakby obudowa od przodu na lusterku i wtedy nakladaja zamiast lakierowanej lub plastikowej ta chromowana. Fabrycznie to nie sa naklejki tylko cala nakladka pokryta nie lakierem a chromem. Czyli jednak nie bede mogl tego uzyc bo stara nakladke musze wyrzucic... Dzieki za wypowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Zdarzylo mi sie przywalic lusterkiem w otwarte drzwi od ciezarowki (wystawaly na jezdnie)... mechanizmy dzialaja i ogolnie lusterko jest sprawne ale szybka sie pokruszyla no i nakladka chromowana ma mala skaze (podziwiam wytrzymalosc, bo przywalilem przy 50km/h)... A co z ubezpieczeniem AC? Przy tych kwotach za części zwyżka 100zł ma się nijak do poniesionyxh kosztów naprawy przez serwis i stracony czas na kombinowanie. Z reguły ubezpieczyciele likwidują szkody powyżej 500zł, więc oryginały spełniają ten wymóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Modzno Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 A co z ubezpieczeniem AC? Przy tych kwotach za części zwyżka 100zł ma się nijak do poniesionyxh kosztów naprawy przez serwis i stracony czas na kombinowanie. Z reguły ubezpieczyciele likwidują szkody powyżej 500zł, więc oryginały spełniają ten wymóg. Ubezpieczenie AC wykorzystalismy raz niecaly rok temu bo komus sie nie podobalo ze jest nowe ladne auto i przejechal gwozdziem po drzwiach, poszlo 15% znizek, teraz przy kolejnym wykorzystaniu poleci 20% czyli tyle samo jakbysmy zaplacili z wlasnej kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ubezpieczenie AC wykorzystalismy raz niecaly rok temu bo komus sie nie podobalo ze jest nowe ladne auto i przejechal gwozdziem po drzwiach, poszlo 15% znizek, teraz przy kolejnym wykorzystaniu poleci 20% czyli tyle samo jakbysmy zaplacili z wlasnej kieszeni. Witam Krajana, Jakie dzielnice mam omijać? W Hestii przy AC (OC też) jest dodatkowe ubezpieczenie przed stratą zniżki przy jednej szkodzie w roku. Każda następna szkoda niestety powoduje utratę zniżek. Polecam, ok 60 zł było kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahdov Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 W Hestii przy AC (OC też) jest dodatkowe ubezpieczenie przed stratą zniżki przy jednej szkodzie w roku. Każda następna szkoda niestety powoduje utratę zniżek. Polecam, ok 60 zł było kiedyś. ...81zl..bynajmniej ja tyle zaplacilem w dniu dzisiejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.