Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lusterka - wkład i nakładki chromowane

Gość Modzno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zdarzylo mi sie przywalic lusterkiem w otwarte drzwi od ciezarowki (wystawaly na jezdnie)... mechanizmy dzialaja i ogolnie lusterko jest sprawne ale szybka sie pokruszyla no i nakladka chromowana ma mala skaze (podziwiam wytrzymalosc, bo przywalilem przy 50km/h). Zamierzam zamowic przez internet wkład do lusterka i nakladki chromowane. Wklad jest orginalny i nie ma problemu, natomiast w salonie powiedziano mi ze nakladki orginalnie sa na zatrzaski, natomiast w internecie sa na dwustronna tasme. Zastanawia mnie wytrzymalosc tych nakladek na tasme i czy ktos juz probowal cos takiego zalozyc, no i zdjac stare. Podobno to kruche rzeczy i latwo je poprostu zniszczyc zakladajac.

Dodam tylko ze w salonie wklad do lusterka kosztuje 250 zl natomiast nakladki chromowane trzeba kupic komplet i kosztuje on 800 zl! powalilo ich kompletnie.

ja znalazlem wklad orginalny za 100 i nakladki za 230 komplet.

link do nakladek: http://allegro.pl/show_item.php?item=1557628449

edit: dodam tez ze chodzi o qashqai'a z 2008r

post-43646-0-31570200-1302987984_thumb.jpg

post-43646-0-48445800-1302988012_thumb.jpg

Naklejane nakładki na lusterka miałem w navarze. Nie było z nimi żadnych problemów. Nie wiem jak chromowane luterka wyglądają w QQ. W navarze naklejało się je na lusterko, bez ściągania obudowy.

Naklejane nakładki na lusterka miałem w navarze. Nie było z nimi żadnych problemów. Nie wiem jak chromowane luterka wyglądają w QQ. W navarze naklejało się je na lusterko, bez ściągania obudowy.

Byc moze to tak wlasnie wyglada ze one musza byc naklejone na normalne plastiki, ale orginalnie w salonie jest zdejmowana nakladka np jak ktos ma lakierowana to ta lakierowana nakladka jest zdejmowana, taka jakby obudowa od przodu na lusterku i wtedy nakladaja zamiast lakierowanej lub plastikowej ta chromowana. Fabrycznie to nie sa naklejki tylko cala nakladka pokryta nie lakierem a chromem. Czyli jednak nie bede mogl tego uzyc bo stara nakladke musze wyrzucic... Dzieki za wypowiedz.

Witam wszystkich. Zdarzylo mi sie przywalic lusterkiem w otwarte drzwi od ciezarowki (wystawaly na jezdnie)... mechanizmy dzialaja i ogolnie lusterko jest sprawne ale szybka sie pokruszyla no i nakladka chromowana ma mala skaze (podziwiam wytrzymalosc, bo przywalilem przy 50km/h)...

A co z ubezpieczeniem AC? Przy tych kwotach za części zwyżka 100zł ma się nijak do poniesionyxh kosztów naprawy przez serwis i stracony czas na kombinowanie.

Z reguły ubezpieczyciele likwidują szkody powyżej 500zł, więc oryginały spełniają ten wymóg.

A co z ubezpieczeniem AC? Przy tych kwotach za części zwyżka 100zł ma się nijak do poniesionyxh kosztów naprawy przez serwis i stracony czas na kombinowanie.

Z reguły ubezpieczyciele likwidują szkody powyżej 500zł, więc oryginały spełniają ten wymóg.

Ubezpieczenie AC wykorzystalismy raz niecaly rok temu bo komus sie nie podobalo ze jest nowe ladne auto i przejechal gwozdziem po drzwiach, poszlo 15% znizek, teraz przy kolejnym wykorzystaniu poleci 20% czyli tyle samo jakbysmy zaplacili z wlasnej kieszeni.

Ubezpieczenie AC wykorzystalismy raz niecaly rok temu bo komus sie nie podobalo ze jest nowe ladne auto i przejechal gwozdziem po drzwiach, poszlo 15% znizek, teraz przy kolejnym wykorzystaniu poleci 20% czyli tyle samo jakbysmy zaplacili z wlasnej kieszeni.

Witam Krajana, Jakie dzielnice mam omijać? :angry:

W Hestii przy AC (OC też) jest dodatkowe ubezpieczenie przed stratą zniżki przy jednej szkodzie w roku. Każda następna szkoda niestety powoduje utratę zniżek.

Polecam, ok 60 zł było kiedyś.

W Hestii przy AC (OC też) jest dodatkowe ubezpieczenie przed stratą zniżki przy jednej szkodzie w roku. Każda następna szkoda niestety powoduje utratę zniżek.

Polecam, ok 60 zł było kiedyś.

...81zl..bynajmniej ja tyle zaplacilem w dniu dzisiejszym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...