Gość jasiu2000 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam mam pewien problem tzn zalacza mi sie cos jakaś pompa lub nie wiem co. Zaraz to opisze. Ruszam normalnie i gdy na liczniku pojawi sie predkosc 20km/h cos sie zalacza i buczy. jak dodam gazu przestaje i juz potem nic takiego sie nie robi. Ale gdy zwolnie do 20 to za kazdym razem tak sie robi. Podczas tej predkosci naciskam na hamulec a on tak dziala jakbym chcial hamowac na lodzie (odbija). Ktos mi sugerował ze to czujniki ABSu no ale jak zahamuje mocno to wszystko działa ok a tez nie chcialbym tak ich od razu wymieniac bo sztuka kosztuje 380zł. Wiec sam nie wiem co to jest. prosze o pomoc bo juz mnie to strasznie denerwuje. Z góry dziekuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Na początek wyczyścić pierścienie ABS na przegubach i sprawdzić czy któryś nie pękł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 niestety ale nie pekl ani jeden ani drugi. bylo wszystko czyszczone bo poleciała mi manszeta i rozebralem wszystko z 2 stron i poczyscilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 ewidentnie abs dostaje brak odczytu z kola i sie wlacza.. wiec albo czujnik albo pierscienie.. nic innego nie moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rychuo@wp.pl Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 witam. Miałem taki sam problem. Pompa właczała się przy wolnej jeździe, komputer nie pokazywał żadnego błedu. Sprawdziłem pierścienie - Ok. U mnie problem leżał w lewym tylnym kole - ręczny nie do konca odpuszczał i lekko hamował koło. Po wymianie linki problem zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.