Gość fox700912 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam. Mam problem z moją klimatyzacją, ... Po zakupie auta 2006 roku jesienią wymieniłem dziurawą schłodnicę klimy na nową, zapodano czynnik chłodzący i moja Klima pięknie chłodziła przez całe cztery lata. Na przeglądy nie jeździłem bo działała pięknie. Taraz zrobiło sie ciepło i nie chłodzi, ....pojechałem do warsztatu i okazało sie, ze z 600gr zostało 15gr. Zapodali czynnik chłodzący z barwnikiem. Przejeździłem ze sprawna jakiś tydzień i znowu nie chłodzi. Czy możliwe jest że czynnik ucieka przez zaworki? Czy powinno sie wymieniać zaworki co jakiś czas? Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jummbo76 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 jeżeli masz czynnik barwiący to będziesz widział nieszczelność chyba z lampą ulrafioletową (chyba ale to niech się inni wypowiedza) gdzie ewentualnie leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Gdzieś jest pewnie nie szczelność i czynnik uciekł . Podjedź do warsztatu i niech sprawdzą ultra-fioletem gdzie jest mała nieszczelność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 no chyba sens barwnika jest taki nalać i szukać a nie puszczać klienta w drogę choć może się to gdzieś jakoś osadza , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.