Gość gibon16 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 witam mam dwie primer p11 lift na codzień użytkuje 1.8 benzyna a na części mam 2.0 td i tak sobie pomyślałem czy możliwe jest przełożenie silnika diesla zamiast mojej benzyny . Ja dzisiaj popatrzęjak wyglądają poduszki silnika itp. Możektos z was się spotkał z czymś takim ? Z góry dziekuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 zamienić musisz silnik skrzynie elektryke sporo pozatym jest to sprzeczne z przepisami odwrotnie z dizla na pb sie chyba da akurat ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 witam mam dwie primer p11 lift na codzień użytkuje 1.8 benzyna a na części mam 2.0 td i tak sobie pomyślałem czy możliwe jest przełożenie silnika diesla zamiast mojej benzyny . Ja dzisiaj popatrzęjak wyglądają poduszki silnika itp. Możektos z was się spotkał z czymś takim ? Z góry dziekuje za odpowiedz Ale, że się spytam - szukasz może kłopotów ? Mała moc, wiele słabych punktów od czujnika położenia wału, poprzez wtrysk sterujący, przepływomierz, rozrząd do zmiany do 70-90 tys. km. jeszcze tam pare i do tego wibracje, większa głośność i nie wiadomo co jeszcze. A wiadomo - wcale nie niskie spalanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 mnóstwo przekładania różnych rzeczy jak pisał Tofu. samo założenie silnika i skrzyni to dopiero początek zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 zaloz sobie lepiej sekwencje do benzyny;) lepiej na tym wyjdziesz finansowo za sama przeklade na td zaspiewaja ci 1500zl z wystrojeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 przeliczając moje sr20 na ropę to pali (LPG) 6 miasto 4.5 l Trasa ..ekonomia GAZU ponadto masz pod nogą troszkę wiecej KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Tez jestem zdania ze sie nie bardzo oplaca samo przekladanie . Bede natomiast polemizowal z kolega Baciarkiem ktory napisal ze przeplywomierz , wtrysk sterujacy czujnik polozenia walu to sa slabe punkty w dieslu. Otoz w benzynie takze sa to slabe punkty(oprocz sterujacego wtryskiwacza bo w tu sa wtryski) .Niektore rzeczy sa o wiele drozsze. Wszystko da rade a zalezy to od pasji i zasobnosci kasy. Ja osobiscie bym tego nie robil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.