Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

n14 zdycha

Gość erensar

Rekomendowane odpowiedzi

Zdechł n14 :cry: silnik przerywał na niskich obrotach i smierdziało paliwem z tyłu. Dusił sie przy dodawaniu gazu. Teraz gdy szczęśliwie odpali to zdycha gdy tylko wcisne pedal gazu. Pompa dobra. cisnienie w cylindrach 10,10,10,8. Może czujnik przepływu paliwa- nie wiem . Śmierdzi paliwem z tyłu (nie wiem czy z przewodów czy z tłumika. Raczej to drugie). Czy możliwe, ze to tylko jakis czujnik? Sonda lambda wykrecona ale podobno to nie ma nic do rzeczy. Od czego zacząć? Rozdzielacz, kable i swiece- OK. Pomocy!

Sprawdz czy przypadkiem nie masz zsunietej rury dolotowej do filtra powietrza, przy czyms takim wlasnie silnik ta tendencje do gasniecia na wolnych obrotach i duszenia sie...

Pozdro

Gość Xzandafer

Nic takiego nie ma miejsca - jezdzilem bez dolotu i bez filtra, wszystko jest ok; odpalalem auto bez sondy - tez wszystko ok. Problem lezy w czym innym.

Cześć miałem podobny problem w swoim Y10(n14 kombi)czuc było paliwo i jakby zaczynał lekko słabnąć po jakimś czasie stanął na amen.Zacząłem kombinować i okazało się że spalił sie bezpiek od pompy paliwowej a po wymianie kolejny i jeszcze jeden i następny i nie było innej rady jak jak zabrać się za problem czyli po prostu wymontować i sprawdzić pompę.Po wyjęciu okazało się że pompa wprawdzie jest sprawna i zwarcie powodujące palenie bezpieczników jest gdzie indziej ale przy okazji wyszło że przerdzewiała rurka ciśnieniowa od paliwa i pompa zamiast dawać ciśnienie na wtryski pompowała do środka auta i stąd zapach paliwa w środku i spadek mocy.Wlutowałem nową rurkę i na razie jest O.K. Może u Ciebie jest podobnie?

wydaje mi sie, ze paliwo wybucha w kolektorze. Tak jakby zalewało. Czym to moze byc spowodowane (sonda lambda odłączona). Bez sondy jezdził normalnie. Zaczęło sie od duszenia na niskich obrotach i czuc paliwo. Nie mozna nawet odpalic, strzały w silniku, i zdycha przy dodaniu gazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...