v_grzes Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czy we wszystkich N16 jest tak że po wyłączeniu silnika i przekręceniu kluczyka w pozycję 0 światła mijania świecą ? Moje auto to N16 2004rok Czy można coś z tym zrobić ?, bo bardzo często zdarza się że mam baterie na max rozładowaną po przez zapominanie przez ojca przekręceniu wyłącznika świateł. Jest sygnał dzwiękowy przypominający ale mój ojciec niestety nie słyszy go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Kolego załóż automatyczny włącznik świateł i po kłopocie. Nie trzeba pamiętać o światłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Czy we wszystkich N16 jest tak że po wyłączeniu silnika i przekręceniu kluczyka w pozycję 0 światła mijania świecą ? Moje auto to N16 2004rok Czy można coś z tym zrobić ?, bo bardzo często zdarza się że mam baterie na max rozładowaną po przez zapominanie przez ojca przekręceniu wyłącznika świateł. Jest sygnał dzwiękowy przypominający ale mój ojciec niestety nie słyszy go. Niestety tak. Nawet w gołym Punto po wyłączeniu zapłonu światła gasną, dzięki czemu można zapomnieć o durnym obowiązku włączania świateł mijania w dzień. Kolego załóż automatyczny włącznik świateł i po kłopocie. Nie trzeba pamiętać o światłach Jak jest wtedy z wyłączeniem świateł "na żądanie" bez gaszenia silnika? Jakimś jeszcze wyjściem jest montaż świateł do jazdy dziennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sa rozne opcje.. np trzeba przytrzymac 6s hamulec 3 sekundy costam, i zaciagnac reczny ale jak sam to czytasz to sie smiejesz i najlepiej jest zrobic chyba osobny wylacznik tego ja ze swojej strony polecam rodzimej produkcji ASO2 http://allegro.pl/automatyczny-sterownik-swiatel-aso2-i1538423304.html mozna tez zadzwonic do chorzowa (producent) i tam w tej samej cenie dostaniesz napewno nie da sie podpiac swiatel pod + po stacyjce bo z tego co ja sie orientowalem w japoncach swiatla sterowane sa minusem wiec ten modul mnie uratowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v_grzes Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 czy można razem pod sygnał dzwiękowy przypominający wył. świateł podpiąć jakąś lampkę ? Jeżeli tak to gdzie najlepiej się wpiąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Niestety tak. Nawet w gołym Punto po wyłączeniu zapłonu światła gasną, dzięki czemu można zapomnieć o durnym obowiązku włączania świateł mijania w dzień. We wszystkich Fiatach tak jest, nie ma znaczenia czy jest goły czy nie. Moim zdaniem to też nie jest idealne rozwiązanie, szczególnie zimą, bo po przekręceniu kluczyka światła się zapalają i auto odpalane jest z włączonymi światłami, co obciąża akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.