Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 nie pali

Gość ksyshio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio mam pewien kłopot z moją almerka - silnik 1.6 benzyna + LPG b rok 1996 wersja SR. Problem polega na tym, iż samochod kreci a nie odpala. Pewnego dnia wrocilem z podroży i drugiego dnia juz nie odpalil. Postał tak z dzien czasu podszedlem odpalil. Przejechalem sie kawałe i cos nie grało - mianowicie mial taki mankament ze nie chciale wejsc na obroty i z dzwiekiem jakby na ktorys z tlokow nie pracowałlub inaczej jakies przestuki i nagle wchodzil na obroty. Po tym czasie wrocilem i juz nie odpalil. Przy kreceniu zaczal cos zalapywac ale zaraz gasl i podczas kolejnych odpalen pomimo wielogodzinnego ładowania akumulatora ciezko krecił.

-Sprawdzałem czy jest iskra na świecach, gdyż wyjałem świece ka pokrywe od klawiatury i przez druga osobę co przekrecila kluczyk widac bylo kolejno przeksakujace iskry na kazdej z nich tj . przewody, świece sprawne

-Sprawdziłem nie wiem na węch czy dochodzi paliwo do komory spalania

-Odpinałem sprawdzałęm wszystkie kable od czujnikow - konektory czy jak to zwał - na oko wszystko dobrze wyglądało

-Sprawdziłem pamieć bledów - kod 55 - czyli sprawne wszystko

/ na amotorskie oko wyglada wszystko ok/ ale nie pali

Opadły mi ręce i chciałbym uzyskać od Was jakąś pomoc bo to może jest jakiś drobiazg a ja nie mam o tym zielonego pojecia. - lepiej się zapytać niż lecieć bezpośrednio do mechanika

Z góry dziękuje za podpowiedzi

zakręć butlę od gazu i wtedy pojeździj na PB i zobacz czy są takie same objawy

Witam! Kiedyś miałem problem z aparatem zapłonowym! Była przepalona cewka! Jak odpalił, nagle w trakcie jazdy się kończył i gasł! Czy odpalasz na benz.czy na gazie?

zrób co pisałem, a swoją drogą tez może być cewka ale zakręć na początek gaz

gdzieś był temat, poszukaj w SUNY-m lub almerze, jest nawet namiar na gościa z Torunia chyba co naprawia te aparaty, i chyba nawet gdzieś jest opis co i jak trzeba zrobić jak ktoś czuje się na siłach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...