Gość Venar Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 witam pewnie dostane parę cierpkich słów za założenie tego tematu, ale chodzi o działanie silnika ... zapiekły sie swożnie wyczyściłem przesmarowałem złożyłem- nie ustawiłem w położeniu początkowym ale uruchomiłem bez założonych wycieraczek. Tyle że padł bezpiecznik , odłaczyłem silnik przekażnik klika przy zmianie trybu pracy, zdiąłem obudowe silnika komutator nie jest wypalony uzwojenie tez nie wyglada na spalone szczotki przylegają a bezpieczniki lecą. Próbowałem obrócić ramieniem silnika bardzo ciężko idzie przejrzałem forum regeneracje silnika od p11 silnik na zdjęciu wygląda identycznie, tylko nie wiem czy są te same w 10 i 11 czy warto go rozbierać (wycieraczki zatrzymywały się trochę wyżej) nie szalały jak opisywali to inni użytkownicy. I jeszcze jedno pytanie od czego można dopasować ramie wycieraczki (pękło przy demontażu) primer w moim rejonie na szrotach jak na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł28 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 od p10 pasuje jak ta lala, ponadto w p10 podstawy mocujące ramiona wycieraczek są aluminiowe, warto też je przełożyć smarując uprzednio osie ramion wycieraczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz11 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 I jeszcze jedno pytanie od czego można dopasować ramie wycieraczki (pękło przy demontażu) primer w moim rejonie na szrotach jak na lekarstwo. Jak mi poszły w primerze 96 P11 te podstawy trzymające ramiona wycieraczek, to kupiłem cały mechanizm z P10, ramiona są inne a reszta taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Venar Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Na szczęście silnik jest sprawny okazało się że ja wyjmując silnik obróciłem ramie pod "włos" spowodowało to zagięcie jednej z blaszek przekazujących prąd na szczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.