Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z odpalaniem diesla

Gość rob1szcz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .mam problem od kilku dni przy uruchamianiu samochodu zapala po pewnym czasi i to z w cisnietym pedale gazu.Do tej pory tego nie bylo ,co moze byc przyczyna - czy ewentualne zbyt dlugiea jazda do zera paliw ? ostatnio prawie go wyjezdzilemm /komp pokazywal ze miale oleju na 30 km moglo cos spowodowac/zapchany filtr lub cos inne. A ponad to mam pytanie gdzie w nocie jest sygan dzwiekowy przestal dzialac i nie moge go znalesc Z gory dzieki pozdrawiam wszystkich Note-siakow. :)

Witam wszystkich .mam problem od kilku dni przy uruchamianiu samochodu zapala po pewnym czasi i to z w cisnietym pedale gazu.Do tej pory tego nie bylo ,co moze byc przyczyna - czy ewentualne zbyt dlugiea jazda do zera paliw ? ostatnio prawie go wyjezdzilemm /komp pokazywal ze miale oleju na 30 km moglo cos spowodowac/zapchany filtr lub cos inne. A ponad to mam pytanie gdzie w nocie jest sygan dzwiekowy przestal dzialac i nie moge go znalesc Z gory dzieki pozdrawiam wszystkich Note-siakow. :)

1-kiedy zmieniałeś filtr paliwa??jeśli więcej niż 2 lata lub 40kkm to może być problem .Większość przypadłości nowoczesnych diesli, takich jak np. nierówna praca czy braki w mocy często bierze się właśnie z zapchanego filtra paliwa,.(ogólnie to wiele rzaczy może być,ale raczej napewno nie świeca żarowa przy tak wysokich temp.zewnętrznych diesel odpala świetnie i bez grzania)

2- z tymi klaksonami w nissanach jest chyba coś nie tak.Ja nigdy nie używałem go przez 2 lata i ostatnio jak chciałem zatrąbić był zonk...nie działał.Dopiero po wielokrotnym naciskaniu,prawie waleniu w w kierownice zaczął się odzywać,najpierw z prawej,potem z lewej strony kierownicy.Kolega z forum miał to samo. U mnie w tiidzie schowany jest niefortunnie nisko przed chłodnicą na wprost wlotu powietrza w zderzaku(z tego powodu lekko nie ma)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...