Gość rob1szcz Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam wszystkich .mam problem od kilku dni przy uruchamianiu samochodu zapala po pewnym czasi i to z w cisnietym pedale gazu.Do tej pory tego nie bylo ,co moze byc przyczyna - czy ewentualne zbyt dlugiea jazda do zera paliw ? ostatnio prawie go wyjezdzilemm /komp pokazywal ze miale oleju na 30 km moglo cos spowodowac/zapchany filtr lub cos inne. A ponad to mam pytanie gdzie w nocie jest sygan dzwiekowy przestal dzialac i nie moge go znalesc Z gory dzieki pozdrawiam wszystkich Note-siakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 "siedzi" świeca żarowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam wszystkich .mam problem od kilku dni przy uruchamianiu samochodu zapala po pewnym czasi i to z w cisnietym pedale gazu.Do tej pory tego nie bylo ,co moze byc przyczyna - czy ewentualne zbyt dlugiea jazda do zera paliw ? ostatnio prawie go wyjezdzilemm /komp pokazywal ze miale oleju na 30 km moglo cos spowodowac/zapchany filtr lub cos inne. A ponad to mam pytanie gdzie w nocie jest sygan dzwiekowy przestal dzialac i nie moge go znalesc Z gory dzieki pozdrawiam wszystkich Note-siakow. 1-kiedy zmieniałeś filtr paliwa??jeśli więcej niż 2 lata lub 40kkm to może być problem .Większość przypadłości nowoczesnych diesli, takich jak np. nierówna praca czy braki w mocy często bierze się właśnie z zapchanego filtra paliwa,.(ogólnie to wiele rzaczy może być,ale raczej napewno nie świeca żarowa przy tak wysokich temp.zewnętrznych diesel odpala świetnie i bez grzania) 2- z tymi klaksonami w nissanach jest chyba coś nie tak.Ja nigdy nie używałem go przez 2 lata i ostatnio jak chciałem zatrąbić był zonk...nie działał.Dopiero po wielokrotnym naciskaniu,prawie waleniu w w kierownice zaczął się odzywać,najpierw z prawej,potem z lewej strony kierownicy.Kolega z forum miał to samo. U mnie w tiidzie schowany jest niefortunnie nisko przed chłodnicą na wprost wlotu powietrza w zderzaku(z tego powodu lekko nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.