Gość Jaca4x4 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Mam problem ze zlokalizowaniem usterki. Jeżdżę terrano II 2,4 124KM z instalacją LPG sekwencja. Przez 3 lata użytkownia ani jednego problemu z autem. Ale ostatnio silnik zaczął mi przerywać i i dusić się podczas jazdy, tak jakby czasem nie chodził na jeden gar. Wymieniłem świece na nowe, dałem nowe przewody na świece i sprawdziłem kopułkę - to co jest podstawą w takiej sytuacji. Ale dalej silnik zachowuje się tak samo. Dzieje się tak podczas jazdy na LPG jak i na benzynie. podczas jazdy raz jest ok a raz przerywa. Miesiąc temu zmieniałem olej i wszystkie filtry. Żadna kontrolka nie zapalila się. I co to może być? Może problem ze sterownikiem od wtrysku na któryś gar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwiat Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam! Widzę, że od czasu zamieszczenia postu minęło już trochę czasu. Mam teraz dokładnie ten sam problem co Ty. Poradziłeś już sobie z tym? Też mam wymienione świece, przewody wysokiego napięcia i wyczyszczoną kopułkę. Jak pracował silnik i dotknąłem kopułkę to parę razy kopnął mnie prąd. Sprawdziłem i kabel od masy był pęknięty. Już nie kopie ale dale przerywa. Hehehe. Na benzynie jakby lepiej. Byłem w serwie LPG i powiedzieli mi, że instalacja jest OK. Daj znać jak sobie z tym poradziłeś bo czasami jeździć się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kopułkę i palec to by wypadało zmienić, nieraz miktopęknięcie, albo wypalenie styku, może powodować kulawa prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwiat Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Faktycznie. Odkręciłem kopułkę i zobaczyłem, że bolce w środku są już trochę "wypalone". Zmienię kopułkę i dam znać. Podobno na benzynie mnie drga-szarpie bo benzyna nie potrzebuje dużej iskry a LPG jest bardziej czuły. Dam znać po wymianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar337 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 mam podobny problem wymienilem kable swiece kopulke palec i nic rozwiazal ktos ten problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.