Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

panowie pomocy

Gość Monisia 25
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monisia 25

Witam wszystkich , mam Nissana Primere 1996 r P 11 i mam zainstalowany gaz, a problem jest taki ze podczas jazdy na LPG nagle mi autko traci moc jak wrzuce sprzeglo natychmiast gasnie, musze przelaczyc na paliwo i wszystko dziala ale na gazie nie chce jezdzic, po jakims czasie znow wlaczam gaz i jedzie normalnie gdzie po jakims czasie znow to samo sie dzieje i jazda po miescie staje sie koszmarem, rozmawialam juz z wieloma osobami i kazdy mowi co innego, moze ktos wie co moze dolegac mojemu Nissankowi? blagam o pomoc :(

jaka instalacja gazowa?? może trzeba już zregenerować reduktor?? ile przejechane bez remontu???LPG

Gość Monisia 25

nie mam pojecia co to za instalacja, zalozona jest w 2003 r i do tej pory przejechane na niej bylo ok 60 tys km, staram sie na biezaco robic wszystkie wymiany ale teraz cos dziwnego sie dzieje i naprawde to jest denerwujace, jedzie normalnie a nagle jkby cos odcinalo gaz i w jednej chwili gasnie, po chwili przelaczam znow na gaz i jedzie normalnie , nie gasnie no wrecz wzorowo

zrób zdjęcia instalacji to zobaczymy,

pewnie reduktor do regeneracji a jak sekwencja to i może wtryski

Gość Monisia 25

jutro postaram sie dac zdjecie, dziekuje za odpowiedz, kolega twierdzi ze moze to byc jakas membrana lub jakis przewod dotyka masy silnika i odlacza sie gaz, ale nikt nie potrafi dobrej diagnozy dac

Gość Monisia 25

dziekuje za pomoc :D

wsyd sie przyznac, bylam u kolegia mojego znajomego i tak: to pudelko gdzie sie znajduje filtr cale sie ruszalo i podobno dostaje powietrza i sie wylacza,jakies weze od wody juz sie przecieraja i po wymianie filtra nie bylo ustawienia calej instalacji

Monisia25 o jakich filtrach piszesz taki duży prostokątny 22cm na 17 w czarnej puszcze to filterek powietrza do silnika

i rozumiem że było nieszczelne

z reduktora podawany jest gaz wężem przechodzi przez silniczek krokowy i wpada mixerem do silnika w reduktorze będzie taki elektryczny zawór który może przycinać się nawet brudne styki powodują że sie zamyka brak prądu ....

tak tak taka duza czarna skrzyka z filtrem, wogole od spodu nie byla dokrecona takim zatrzaskiem, normalnie sie wyjmowala

a te gumowe przewody dochodza do takiego okraglego czegos koloru srebrnego no mi powiedziano ze te weze gumowe to sa z woda

Gadaj co chcesz ale ja sie dogadałem ,,,,

woda /płyn ogrzewa reduktor i jak sie przyciera to warto wymienić i zadbać np zakładaj?ć w tym miejscu grubego węża na te co s? albo zamocować po ludzku