Gość Monisia 25 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam wszystkich , mam Nissana Primere 1996 r P 11 i mam zainstalowany gaz, a problem jest taki ze podczas jazdy na LPG nagle mi autko traci moc jak wrzuce sprzeglo natychmiast gasnie, musze przelaczyc na paliwo i wszystko dziala ale na gazie nie chce jezdzic, po jakims czasie znow wlaczam gaz i jedzie normalnie gdzie po jakims czasie znow to samo sie dzieje i jazda po miescie staje sie koszmarem, rozmawialam juz z wieloma osobami i kazdy mowi co innego, moze ktos wie co moze dolegac mojemu Nissankowi? blagam o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 jaka instalacja gazowa?? może trzeba już zregenerować reduktor?? ile przejechane bez remontu???LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monisia 25 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 nie mam pojecia co to za instalacja, zalozona jest w 2003 r i do tej pory przejechane na niej bylo ok 60 tys km, staram sie na biezaco robic wszystkie wymiany ale teraz cos dziwnego sie dzieje i naprawde to jest denerwujace, jedzie normalnie a nagle jkby cos odcinalo gaz i w jednej chwili gasnie, po chwili przelaczam znow na gaz i jedzie normalnie , nie gasnie no wrecz wzorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 zrób zdjęcia instalacji to zobaczymy, pewnie reduktor do regeneracji a jak sekwencja to i może wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monisia 25 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 jutro postaram sie dac zdjecie, dziekuje za odpowiedz, kolega twierdzi ze moze to byc jakas membrana lub jakis przewod dotyka masy silnika i odlacza sie gaz, ale nikt nie potrafi dobrej diagnozy dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 stawiam na padającą cewkę zaworu być może na reduktorze jeśli to 1.2 gen ...sekw pewnie by piszczało .. zdjęcia z pod maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monisia 25 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) oto silnik Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez Monisia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 allle duże zdjęcie sprawdż tak jak @Tofu pisał, cewkę na elektrozaworze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 ew cały elektrozawór bo raczej się ich nie montuje bokiem tylko pionowo może się przycierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monisia 25 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 dziekuje za pomoc wsyd sie przyznac, bylam u kolegia mojego znajomego i tak: to pudelko gdzie sie znajduje filtr cale sie ruszalo i podobno dostaje powietrza i sie wylacza,jakies weze od wody juz sie przecieraja i po wymianie filtra nie bylo ustawienia calej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Monisia25 o jakich filtrach piszesz taki duży prostokątny 22cm na 17 w czarnej puszcze to filterek powietrza do silnika i rozumiem że było nieszczelne z reduktora podawany jest gaz wężem przechodzi przez silniczek krokowy i wpada mixerem do silnika w reduktorze będzie taki elektryczny zawór który może przycinać się nawet brudne styki powodują że sie zamyka brak prądu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monisia25 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 tak tak taka duza czarna skrzyka z filtrem, wogole od spodu nie byla dokrecona takim zatrzaskiem, normalnie sie wyjmowala a te gumowe przewody dochodza do takiego okraglego czegos koloru srebrnego no mi powiedziano ze te weze gumowe to sa z woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 jak ja lubię takie opisowe tłumaczenia, aż rado?ć jest w moim sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Gadaj co chcesz ale ja sie dogadałem ,,,, woda /płyn ogrzewa reduktor i jak sie przyciera to warto wymienić i zadbać np zakładaj?ć w tym miejscu grubego węża na te co s? albo zamocować po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi