Gość devil-80 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) No więc tak auto miało już wymienione wszystkie filtry,olej,termostat- bo się nie nagrzewało. Spalanie jest ok 14 litrów na 100. Auto nie ma jak by mocy tzn bardzo słabo przyspiesza nie czuć tych 87 koni corsa 1.0 lepiej się wg mnie zbierała. Co może być tego powodem -próbowałem wyczytać błędy zworką ale wyszło 55 czyli ich brak. Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez devil-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 lambada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) No właśnie też tak myślę (jak można to sprawdzić poza sprawdzaniem napięcia jest jakiś inny sposób, żeby jej nie wyjmować), że to ona może powodować ewentualnie silniczek krokowy lub przepustnica zabrudzona. Narazie rozłączyłem ako zobaczymy czy to coś zmieni- choć nie sadze. Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez devil-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 wpinasz miernik w czarny od sondy, zakres 0V-1V i ma falować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 wpinasz miernik w czarny od sondy, zakres 0V-1V i ma falować na wolnych w czase jazdy jak przyspieszasz ma być 0.9V około a jak hamujesz silnikiem 0.2 lub zbliżone w czasie gdy jedziesz po prostym z równiutką prędkością też ma falować jakiekolwiek przymulenie sondy ja kwalifikuje do wywalenia ,,, możesz sprawdzić jeszcze obwód białych kabelków czy mają obwód ew zmierz opór a no i sonda musi być podpięta na wolnych by działała wbijasz się igiełką z miernika .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) A czy bez kanału dam rade ją wymienić? Spróbuje może ją wypiąć na chwile przedmuchać wtyczkę i wpiąć ponownie, może się zabrudziła tylko;-) A co sądzicie o silniczku krokowym i przepustnicy czy one nie mogą mieć wpływu na to? Jeszcze zauważyłem,że na końcówce rury wydechowej jest czarne -w środu niej, jeżeli ma to jakieś znaczenie. Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez devil-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 czarna -bogata mieszanka sprawdź miernikiem i ew wymień sondę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Jeżeli jeździ po mieście na krótkich odcinkach to zawsze bedzie czarny osad bo mieszanka bedzie bogata, to samo tyczy sie świec zapłonowych. Trzeba od czasu do czadu na trasę wyskoczyć Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 no troszkę jeździ po mieście,ale tak na trasę 30-40 km też wyskoczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laszlo Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Sonde wymienia się od góry więc nie ma z tym problemu. Ale proponuj temostat sprawdzić też i czujnik temeratury ten bliżej termostatu. Jak termo jest zepsuty to potrai mocno zwiekszyć spalanie. A i sprawdz czy nie przybywa Ci oleju w silniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Hehe ale bajer zapomniałem,że ilość dziennych km jest w milach , więc spalanie jest w normie:-) Co najwyżej auto trochę przymula , ale to może być wina przepływomierza. Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2011 przez devil-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi