bravo_ Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam ponownie, Mam od nowosci zamontowane czujniki parkowania, a dokladnie takie : http://www.centrumelektroniki.pl/Samczujnik_parkowania_Y2650_N08,p23077.html Z przodu dzialaja ok, problem jest z tylnymi - pokazuja 0,0 m , mimo ze zadnych przeszkod nie ma. Udalo mi sie dzisiaj ustalic, ze jeden czujnik w ogole nie dziala, a dwa sa jakos dziwnie "wrazliwe na sciskanie" - normalnie znajduja sie w plastikowych tulejkach osadzonych w zderzaku, kiedy wsuwam czujnik do konca, daje falszywy alarm o przeszkodzie, po wysunieciu czujnika z tulejki, alarm zanika. Zeby sie upewnic, calkowicie wyjalem czujnik i zaczalem go sciskac palcami, znowu dawal sygnal o przeszkodzie. Tak wiec, mam prawdopodobnie 3 czujniki do wymiany i tu moje pytanie : na co patrzec kupujac sam czujnik ? tylko na jego srednice ? jakies inne parametry ? wystarczy, ze kupie dowolny czujnik o dobrej srednicy i bedzie pasowal do mojego zestawu ? Aha, jeszcze jedno - wiecie, gdzie w navarach instaluja centralki od tych czujnikow ? czytalem, ze w bagazniku, ale w navarach, chyba nie bardzo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość budmiller Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam ponownie, Mam od nowosci zamontowane czujniki parkowania, a dokladnie takie : http://www.centrumelektroniki.pl/Samczujnik_parkowania_Y2650_N08,p23077.html Z przodu dzialaja ok, problem jest z tylnymi - pokazuja 0,0 m , mimo ze zadnych przeszkod nie ma. Udalo mi sie dzisiaj ustalic, ze jeden czujnik w ogole nie dziala, a dwa sa jakos dziwnie "wrazliwe na sciskanie" - normalnie znajduja sie w plastikowych tulejkach osadzonych w zderzaku, kiedy wsuwam czujnik do konca, daje falszywy alarm o przeszkodzie, po wysunieciu czujnika z tulejki, alarm zanika. Zeby sie upewnic, calkowicie wyjalem czujnik i zaczalem go sciskac palcami, znowu dawal sygnal o przeszkodzie. Tak wiec, mam prawdopodobnie 3 czujniki do wymiany i tu moje pytanie : na co patrzec kupujac sam czujnik ? tylko na jego srednice ? jakies inne parametry ? wystarczy, ze kupie dowolny czujnik o dobrej srednicy i bedzie pasowal do mojego zestawu ? Aha, jeszcze jedno - wiecie, gdzie w navarach instaluja centralki od tych czujnikow ? czytalem, ze w bagazniku, ale w navarach, chyba nie bardzo Pozdrawiam Miałem podobny problem z jednym czujnikiem,kupiłem nowy zestaw bo kosztował nie wiele drożej niż pojedynczy czujnik wymieniłem i było OK,centralka w mojej D40 była zamontowana w wolnej przestrzeni tylnej prawej lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Miałem podobny problem z jednym czujnikiem,kupiłem nowy zestaw bo kosztował nie wiele drożej niż pojedynczy czujnik wymieniłem i było OK,centralka w mojej D40 była zamontowana w wolnej przestrzeni tylnej prawej lampy. znaczy sie kupiles dowolny zestaw z allegro i od niego wziales tylko czujnik, czy kupiles drugi taki sam zestaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość budmiller Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 znaczy sie kupiles dowolny zestaw z allegro i od niego wziales tylko czujnik, czy kupiles drugi taki sam zestaw ? Kupiłem najtańszy jaki był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Kupiłem najtańszy jaki był. ok, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.