Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zankowanie szyb w P12

Gość aniagal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, od wczoraj jestem posiadaczką Primerki P12, 2002 sedan-niestety, to mój pierwszy "nie ford". Mam pytanie, ponieważ ja sama nie kupowałam auta tylko mąż, a ja dociekliwa jestem pierwsze co rzuciło mi się w oczy to różne numery na szybach. Z przodu inny, boki równolegle tak samo i tył jak bok. Boję się, że szyba z przodu była wymieniana. Cały samochód był sprawdzany czujnikiem lakieru, był u diagnostyka i podobno jest ok. W fordzie wszystkie szyby były z jednakowym numerem.

Teraz mam stres. Proszę o informacje jak to powinno wyglądać.

Jeszcze jedno czy czujnik deszczu jest gdzieś opisany na konsoli? Jak on działa? Skąd mam wiedzieć, że jest? Auto miało mieć ESP ale też nie ma albo nie wiem gdzie jest, po zapaleniu auta nie pali sie kontrolka ESP więc myslę, że go nie ma....szkoda.

Może możecie polecić sklep z częściami do nissana w Łodzi, niekoniecznie oryginalnymi. Chwilowo chodzi o zawieszenie.

Dziękuję z góry za informacje i pozdrawiam.

AniaG :rolleyes:

Witam,

ESP jeżeli ma to ma wyłącznik oznaczony ESP obok pokrętła od regulacji lusterek, na dole po lewej stronie kierownicy. Czujnik deszczu- pod lusterkiem na zewnątrz szyby widać wyraźnie prostokąt - to czujnik. Najlepiej sprawdzić działanie, przełącznik wycieraczek o jedna pozycje w dół, na rekę trochę wody, polać pod lusterkiem powinny sie ruszyć. Szyby- boczne w drzwiach- inny numer niż reszta (tylko że ja mam kombi więc tylne boczne i tylna w klapie inny numer), przednią wymieniałem od kamienia ale tym bym sie nie przejmował zresztą jeżeli była wymieniana to na 99% nikt nie wstawiał oryginału z napisem NISSAN tylko zamiennik. Jeżeli czołowa ma napis nissan to szyba wymieniona była w serwisie więc tym bardziej bym był spokojny.

Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania primerki.

Witam serdecznie, od wczoraj jestem posiadaczką Primerki P12, 2002 sedan-niestety, to mój pierwszy "nie ford". Mam pytanie, ponieważ ja sama nie kupowałam auta tylko mąż, a ja dociekliwa jestem pierwsze co rzuciło mi się w oczy to różne numery na szybach. Z przodu inny, boki równolegle tak samo i tył jak bok. Boję się, że szyba z przodu była wymieniana. Cały samochód był sprawdzany czujnikiem lakieru, był u diagnostyka i podobno jest ok. W fordzie wszystkie szyby były z jednakowym numerem.

Teraz mam stres. Proszę o informacje jak to powinno wyglądać.

Jeszcze jedno czy czujnik deszczu jest gdzieś opisany na konsoli? Jak on działa? Skąd mam wiedzieć, że jest? Auto miało mieć ESP ale też nie ma albo nie wiem gdzie jest, po zapaleniu auta nie pali sie kontrolka ESP więc myslę, że go nie ma....szkoda.

Może możecie polecić sklep z częściami do nissana w Łodzi, niekoniecznie oryginalnymi. Chwilowo chodzi o zawieszenie.

Dziękuję z góry za informacje i pozdrawiam.

AniaG :rolleyes:

Sprawdź czy są z napisem Nissan i rok produkcji auta w twoim przypadku: 2.

Jeśli są inne daty produkcji, ale pisze Nissan to były wymieniane w ASO. Jeśli są inne nazwy producentów to napewno w nie autoryzowanym serwisie.

Jeśli jest wymieniana tylko przednia szyba to nie koniecznie świadczy to o kolizji, a raczej o pęknięciu szyby po udeżeniu kamienia.

Pozdr.

Dziękuję za informację, szyba jest z oznaczeniem Nissana, numer sprawdzę. Nota bene jest i tak pęknięta.....więc może jednak nie była wymieniana.

p.s czy to normalne, że stacyjka cały czas się ?wieci, to znaczy takie pomarańczowe ?wiatełko naokoło wsadu kluczyka?

Moja nie?wiadomo?c jest wielka. Pozdrawiam. AG

Dziękuję za informację, szyba jest z oznaczeniem Nissana, numer sprawdzę. Nota bene jest i tak pęknięta.....więc może jednak nie była wymieniana.

p.s czy to normalne, że stacyjka cały czas się świeci, to znaczy takie pomarańczowe światełko naokoło wsadu kluczyka?

Moja nieświadomośc jest wielka. Pozdrawiam. AG

Moja Droga jeśli chodzi o stacyjkę to norma w tym modelu:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...