Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyswietlanie spalania

jasiu_b
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomaszmoskal

wcisnij " i" na kierownicy lub chyba prawy przycisk na desce rozdzielczej i znajdz wskazanie spalania - nie jest to dokladne ale... przyblizone mocno usrednione a najbardziej zanizone ( w instrukcji obslugi sa opisane kolejne wskazania komputera i tam znajdzisz wraz z dokladnym opisem)

Dzieki za szybka odpowiedz ale na mojej kierownicy (jakis "typ B") jest inny przycisk "powrot", instrukcje mam w jezyku francuskim. Czy istnieje taka mozliwosc ze w moim modelu nie ma tej opcji?

zdjecie z instrukcji

post-44035-0-25207300-1304007158_thumb.jpg

Gość tomaszmoskal

sprobuj tymi na desce przy liczniku / ja mam wersje z tempomatem i troche inaczej wyglada kierownica /

polska instrukcja podaje ze komputer pokladowy (jesli jest na wyposazeniu) wtedy jest na kierownicy " i" /to samo co praWY przycisk na desce przy liczniku/ no i wtedy dostepne sa opcje :

pozostalo paliwa na

srednie spalanie

srednia predkosc

czas jazdy

Dzis sprawdzilem oba przyciski i nic. Lewy rozjasnia lub przyciemnia podswietlenie a prawy zeruje dodatkowy licznik. Moze macie jakies inne pomysly?

Dzis sprawdzilem oba przyciski i nic. Lewy rozjasnia lub przyciemnia podswietlenie a prawy zeruje dodatkowy licznik. Moze macie jakies inne pomysly?

Zapewne masz auto z fabryczną nawigacją (stąd przecisk powrotu zamiast literki i). Spalanie wyświetla się jako jedna z opcji na środkowym ekranie nawigacji. Jeśli chodzi o wyświetlacz pomiędzy zegarami to aby zmienić jego wskazania powinieneś krótko wcisnąć - a NIE przekręcić - któryś z tych czarnych patyczków. Dla jasnaośći dodam, że w aucie sprzed liftingu - a takie chyba masz - CHWILOWE spalanie między zegarami nie wyświetlało się wcale. Można było sprawdzić jedynie spalanie średnie. W autach z nawigacją możliwe było wyświetlenie wykresów spalania na ekranie nawigacji.

• Upvote 1

Dzieki Synkro o taka pomoc mi chodzilo dalej jakos sobie poradze. Dzieki wszystkim. Temat zamykam.

• 1 rok później...

Wtam, posiadan QQ sprzed liftingu, bez nawigacji. Od jakiegoś czasu nie mogę przeglądać opcji komputera pokładowego (tzn nie mogę sprawdzić spalania, czasu jazdy itd).Wciskanie przycisków przy zegarach oraz "i" na kierownicy nic nie daje. Cały czas na wyświetlaczu widoczny jest całkowity przebieg, a poniżej literka :"A" i dużo zer "0000,00". Podczas jazy nadal wyświetlają się same zera. Co robić, czy jest jakaś opcja zresetowania całego komputera?

Wtam, posiadan QQ sprzed liftingu, bez nawigacji. Od jakiegoś czasu nie mogę przeglądać opcji komputera pokładowego (tzn nie mogę sprawdzić spalania, czasu jazdy itd).Wciskanie przycisków przy zegarach oraz "i" na kierownicy nic nie daje. Cały czas na wyświetlaczu widoczny jest całkowity przebieg, a poniżej literka :"A" i dużo zer "0000,00". Podczas jazy nadal wyświetlają się same zera. Co robić, czy jest jakaś opcja zresetowania całego komputera?

Możesz też przeprowadzić test m.in. wyświetlacza wg następującej procedury:

START-UP PROCEDURE OF ON BOARD DIAGNOSIS

1. włącz zapłon do pozycji ON.

2. wyłącz zapłon do pozycji OFF po ustawieniu wyświetlacza na "trip A” albo

“trip B” przy pomocy lewego przycisku licznika (to u Ciebie jak rozumiem jest zablokowane).

3. włącz zapłon ON trzymając równocześnie wciśnięty lewy przycisk licznika

4. przyciśnij i przytrzymaj lewy przycisk licznika przez 3 sekundy lub dłużej

5. przyciśnij lewy przycisk licznika przynajmniej 3 razy w ciągu 7 sekund od włączenia zapłonu do pozycji ON

6. procedura diagnostyki rozpocznie się automatycznie - pomiędzy kolejnymi jej punktami przechodzisz wciskając lewy przycisk licznika. Jednym z etapów procedury jest test wyświetlacza - powinny zaświecić się wszystkie jego "piksele". Sprawdzisz w ten sposó czy uszkodzeniu uległ sam wyświetlacz czy to problem elektroniki.