Gość KOLBER Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam, z góry przepraszam za powtórzenie wątku który już jakiś czas temu się przewijał na forum ale... Jakoże już 2 rok buczała mi pompa i zaczęło doprowadzać mnie to do szewskiej pasji postanowiłem zdecydować się na jej wymianę. Po wymianie mechanizmu pompy i wstaweniu go do starej "budy" charakterystyczny dźwięk "buczenia" nie znikł. NIe ma znaczenia czy mam pełny bak czy nie, raz buczy a raz nie:/ a że mam już tego dosyć zwracam się do was z radą/pomocą/ratunkiem od tego wku. mankamentu... Co mam zrobić<desperat>? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Mnie też buczała pompa. Wymieniłem na inną i nie buczała przez jakiś czas. Teraz znowu buczy, ale tylko czasem i tylko w upały. W zimie w ogóle. Buczy niezależnie od stanu baku i buczy głównie wtedy jak wrzucam luz, zmieniam bieg lub na jałowym. Normalnie zagłusza ją chyba silnik albo wtedy nie buczy. Pisano, że to wina pompy ale mi się wydaje, że to ma związek z odpowietrzaniem i pochłaniaczem oparów. Jak podczas pracy odkręcę na chwilę korek to przestaje buczeć. Może ktoś wie co i jak. Ja niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.