kn Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam, Mam takie pytanie czy w P11.144 da się wymienić całe lampy xenonowe na lampy ze zwykłymi żarówkami (H1+H7)? Np. na takie: link do allegro Obstawiam, że zaczepy s? takie same, ale jak ze wtyczkami, przewodami i generalnie z zasilaniem? Z tego co wiem to w lampach xenonowych przetwornica jest zintegrowana z lamp?, czyli wystarczy podmienic całe lampy i finał, prawda? pozdrawiam, Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Dokładnie to samo wtyczki pasują więc nie powinno być problemu ja wymieniałem w drugą stronę na xenonowe i jest ok poza małym zonkiem o którym wcześniej nie wiedziałem czujniki poziomu:)) Okazało się że w xenonowych dodatkowo gdzieś na zawieszeniu są dodatkowe czujniki które poziomują lampy w zwykłych tego nie ma więc nie wiem jak będzie działała u Ciebie regulacja wysokości, ale powinno być OK. najwyżej wyregulujesz ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemarr3 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ja właśnie to zrobiłem - oba xenony wywaliłem, a wstawiłem europejczyki na H7iH1 (musiałem ) uchwyty i wszystkie gniazda są identyczne. Problem był właśnie z poziomowaniem - bo w xenonach po wyłączeniu silnika i jak zostawiłem włączone lampy to automatycznie obniżały się maksymalnie w dół. Jak założyłem zwykłe z ich silniczkami to lampy po wyłączeniu silnika szły do góry (?!). Poza tym silniczki z tych starych lamp głupiały i falowały w kółko cały czas podnosząc się trochę i opadając - w dzień było ok ale w nocy cyrk, poza tym dziwnie szumiały. Podmieniłem silniczki z xenonów i wtedy było jak dawniej, w dół, ale nie wiem do końca co jest z tym poziomowaniem. Pojechałem na ustawienie - diagnosta ustawił światła na przyrządzie. Przyjechałem pod garaż zaznaczyłem linie na bramie i miejsce gdzie stało autko, później podjechałem autem gdzie dupka była mocno obciążona, stanąłem w tym samym miejscu i światła były podniesione - czyli - poziomowanie nie działa jak należy ?? Chyba że w tych xenonach też mi szwankowało ? ale tego teraz raczej już nie stwierdzę ... Teraz mam zwykłe lampy, spryskiwacze i nie wiem czy do końca działające samopoziomowanie Musze wymienić żarówki bo mam wstawione na szybko najtańsze byle co. A jak się wkurzę to wrócę może kiedyś do xenonków, tylko że muszę pojeździć trochę w nocy (sucho, mokro) żeby sprawdzić organoleptycznie które dla mnie są lepsze. i jak wygrają zwykłe to mam gdzieś xenonki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.