Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

hydrauliczna reg. zaworow

kmink

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem mechanikiem i mam male pytanko w jednym z mazdowskich silnikow(1.5 tan miedzy innymi z 323f94-97)nie ma ponoc hydraulicznej reg. zaworow tylko co 90tys km reguluje sie je blaszkami.czy to zle czy bez zanczenia nie jestem mechanikiem i troszke mnie to przerazilo (silnik nie stary a w starszych konstrukcjach jest rozwiazanie w postaci hydr.reg.zaworow).ponoc im prostsza konstrukcja tym mniej awaryjna ale czy ktos moglby mi to wyjasnic?

Jeśli wymagana jest korekta luzu, to się dokupuje odpowiedni rozmiar i wymienia. Koszt jednej to podobno ok. 30 PLN.

Zależy jak kto dba o auto. Dla niektórych sygnałem że oleju brakuje jest klepanie zaworów... ;-)

• 4 tygodnie później...
A czy problem jest z dostaniem tych płytek i czy do jednego zaworu płytka kosztuje 30zł?

sluchaj plytki enis a takie drogie. najlepiej jedze do dobrego emchanika on pomierzy na zimnym i Ci plytki dopasuje.

w japońcach to dość popularne rozwiązanie, na pewno takie samo stosuje Isuzu w 1.7 TD. Pamiętam że Opelek z tym silnikiem po wymianie płytek z mułowatego Diesla zamienił się w rakietę.

Qrcze, sam chyba się zainteresuję tematem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...