dome_k Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam, Dzis za pomocą mrugnieć kontrolki check engine sprawdziłem sobie błędy i wyszło mi P0234. znalazłem tylko na forum taki opis P0234,"Stan przeładowania /nadmiernego ładowania/ silnika". Podejżewam że wyskoczył błąd podczas ostrej przegazówki auta podczas wyprzedzania. Auto przyspieszało i w okolicach 4-4,5 tys obrótów zawahało sie odpuściłem gaz i znowu nacisnąłem i szło dalej. Co może powodowac taki błąd? Z góry dziękkuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 To wykasuj blad i zobacz czy powroci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dome_k Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Takie spowalnianie podczas przyspieszania mialo miejsce wczesniej juz od jakiegoś czasu to zauważyłem.Wykasowałem błąd i jeśli powróci (moim zdaniem tak )to nie wiem czym to może być spowodowane. Planuje wyczyścić dolot i EGR i zobacze co to da. Pozdrawiam Takie spowalnianie podczas przyspieszania mialo miejsce wczesniej juz od jakiegoś czasu to zauważyłem.Wykasowałem błąd i jeśli powróci (moim zdaniem tak )to nie wiem czym to może być spowodowane. Planuje wyczyścić dolot i EGR i zobacze co to da. Pozdrawiam Dzis po przejechaniu ok 50-60 km jeżdząc spokojnie bład mi się nie pojawił. Nie przekraczałem 3,5 tys obrotów. Podejżewam że błąd wyskoczy powyżej 4 lub 4,5 tys obrotów. Więc nie wiem czy jest to jakaś poważna usterka czy można spokojnie sobie jeździć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Takie spowalnianie podczas przyspieszania mialo miejsce wczesniej juz od jakiegoś czasu to zauważyłem.Wykasowałem błąd i jeśli powróci (moim zdaniem tak )to nie wiem czym to może być spowodowane. Planuje wyczyścić dolot i EGR i zobacze co to da. Pozdrawiam Dzis po przejechaniu ok 50-60 km jeżdząc spokojnie bład mi się nie pojawił. Nie przekraczałem 3,5 tys obrotów. Podejżewam że błąd wyskoczy powyżej 4 lub 4,5 tys obrotów. Więc nie wiem czy jest to jakaś poważna usterka czy można spokojnie sobie jeździć Pozdrawiam może zawór westgate od regulacji doładowania ci się blokuje i nie otwiera tak jak trzeba i kiedy trzeba. A może ten wąż gumowy sparciał i puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dome_k Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 witam moze jestem troszke laikiem ale gdzie moge znalezc ten zawor westgate jak on wyglada i czy do sie go rozebrac i wyczyscic. Jak macie jakies fot bede ogromnie wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 fotki w tej chwili nie mam,ale to jest ten zawór upustowy przy turbosprężarce.Taki mieszek z cięgnem i gumowym przewodem.Może nie pracuje jak trzeba?Poszukaj w przeglądarce,powinieneś coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) witam moze jestem troszke laikiem ale gdzie moge znalezc ten zawor westgate jak on wyglada i czy do sie go rozebrac i wyczyscic. Jak macie jakies fot bede ogromnie wdzieczny http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/76/91/42/1576914244 to coś co jest nad turbiną z dźwigną Edytowane 3 Maja 2011 przez vlad24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 no właśnie,tyle że w samochodzie jest za turbiną.Na fotce to lepiej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dome_k Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Witam Czy ktoś się podejmował czyszczenia demontażu tego zaworu wygląda na zamknięta konstrukcje i nie chciałbym go uszkodzić Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam Czy ktoś się podejmował czyszczenia demontażu tego zaworu wygląda na zamknięta konstrukcje i nie chciałbym go uszkodzić Z góry dzięki czyszczenie nic nie da,ważne tylko,żeby płynnie pracował,czyli jeśli da się dzwigienką poruszać i nie staje w miejscu puszczenia tylko wraca,to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi