woj1234 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 witam,potrzebuje każdej pomocy w sprawie klimatyzacji w nissanie primera 1.9dci 120 koni z 2003 roku , jakieś specyfikacje, ustawienia. minimum chłodzenia 18 stopni mniej nie można ustawić ,jakiś biały proszek w nawiewach ,trochę czuć jak się nagrzeje.ile może kosztować całkowita obsługa ,napełnienie klimy ,olei w pompce i.t.d.i co trzeba zrobić w ramach kompleksowej obsługi klimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 każdy renomowany zakład Ci to zrobi za góra 200 zł mi chłodzi jak ta lala, klimka rozsądnie użytkowana to wielka dogodność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 co znaczy rozsądnie użytkowana, możesz wymienić co trzeba zrobić ,żeby chodziła jak ta lala,bo jak zajadę do jakiegoś zakładu to ,żebym wiedział o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 co znaczy rozsądnie użytkowana, możesz wymienić co trzeba zrobić ,żeby chodziła jak ta lala,bo jak zajadę do jakiegoś zakładu to ,żebym wiedział o co chodzi. no żeby nie pochorować się - to miałem na myśli z rozsądnym użytkowaniem musisz sprawdzić ilość czynnika chlodniczego na początek czy jest szczelność, no i ewentualnie odgrzybić cały układ i to wsio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 dzięki,po sprawdzeniu okazało się ,że czynnika nie było wcale, weszło 510 fachowiec stwierdził szczelność układu.czy 510 czynnika to norma ile powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Tak jest Panie Kolego, koło 500 to jest norma, więc spokojnie. Rozsądnie używana klima to także włączona czasami w zimie, żeby przewiać cały układ i co roku wymieniany filtr kabinowy/przeciwpyłkowy. Podobno raz na 2 lata warto sprawdzić poziom czynnika w klimie. Również raz na 2 lata odgrzybianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 wielkie dzięki kolego. Tak jest Panie Kolego, koło 500 to jest norma, więc spokojnie. Rozsądnie używana klima to także włączona czasami w zimie, żeby przewiać cały układ i co roku wymieniany filtr kabinowy/przeciwpyłkowy. Podobno raz na 2 lata warto sprawdzić poziom czynnika w klimie. Również raz na 2 lata odgrzybianie. Wam auto też tak słabo reaguje na pedał gazu? Chodzi mi o reakcję auta przy ruszaniu i dodawaniu gazu - u mnie od wciśnięcia pedału gazu do reakcji samochodu mija jakieś pół sekundy - ze stoperem tego nie robiłem, ale czuć to mocno a nawet w pewnym momencie robi się to mało bezpieczne kiedy np. chce szybko włączyć się do ruchu albo wjechać na rondo - wciskam gaz, a tutaj nic, dopiero po chwili auto reaguje, a czasami ta chwila później to już może być za późno... Tak jest Panie Kolego, koło 500 to jest norma, więc spokojnie. Rozsądnie używana klima to także włączona czasami w zimie, żeby przewiać cały układ i co roku wymieniany filtr kabinowy/przeciwpyłkowy. Podobno raz na 2 lata warto sprawdzić poziom czynnika w klimie. Również raz na 2 lata odgrzybianie. mały moment obrotowy i przydał by sie czip wiesz coś na ten temat,i jak to zrobić na czym to polega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.