Gość LeszekZ Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam wszystkich Mam problem w swojej SERENCE 1,6 16V z 95r Miałem wycieki z misy olejowej które usunąłem, ale olej dalej mi wycieka przy kole zamachowym. Wnioskuje że to pierścień uszczelniający przy kole przepuszcza. Zastanawia mnie jednak czy nie mam za wysokiego ciśnienia w silniku. Chciałem zapytać czy ktoś z was próbował odkręcić korek wlewu oleju na zapalonym silniku. U mnie jak go odkręcę od razu gaśnie silnik tak jakby zaciągał dodatkowo powietrze z zewnątrz. Czy tak powinno być? Może ktoś podpowie czy nie trzeba jakiś przewodów powietrznych sprawdzić, czy może jest coś co trzeba kontrolować częściej żeby wszystko dobrze pracowało. Od niedawna jeżdżę tym autem wiec jeszcze go nie poznałem dobrze Pozdrawiam i z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 to ze po odkreceniu korka wlewu oleju silnik gasnie to normalka u mnie w sarnie jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekZ Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dzięki kolego za odpowiedź. Każdy mi mówił ze nie powinien silnik zgasnąć nawet jeśli jest to 16V Myślałem ze jest coś nie tak z ustawieniami albo z przewodami ciśnieniowymi że tak gaśnie po odkręceniu korka Rozumiem ze wyciek oleju z pod koła zamachowego wiąże się tylko z wymianą pierścienia uszczelniającego i powinno być OK? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jak rozbierzesz to będziesz wiedział, czy tylko uszczelniacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekZ Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Może być jeszcze coś do wymiany przy takim wycieku? Samochód jest mi niezbędny więc muszę kupić za wczasu cześci na wymianę i zrobić to w ciągu dnia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 tak moze przy okazji okazac sie ze sprzeglo konczy zywot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.