tomlet Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam Chciałbym zmienić płyn w N16 silnik QG15 spusciłem juz płyn z chłodnicy ale nie wiem gdzie jest korek spustowy bloku silnika i odpowietrzajacy moze ktos ma zdjecia tych korkow z gory dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Obok kata z prawej strony w dolnej części bloku.Uwaga z dokręcaniem śruba jest na stożku,może pęknąć blok,wiec z czuciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Odświeżę. Koniecznie trzeba odkręcać korek w bloku przy wymianie? Mam pewne obawy bo jednak ma 12 lat a płynu nie ruszałem już dłuższy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 W bloku zostaje jeszcze z 30% płynu, który jest w całym układzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.