Gość markom13 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam kolegów.Mam problem z moją Tinką. Wszystko bylo cacy ,smigała jak nowa ,az tu nagle pewnego dnia podczas jazdy silnik zgasł.Okazało sie ,ze spalił sie bezpiecznik nr 10 (15A),w skrzynce pod maską.Oznaczony jest IGN COIL.Wymieniłem go ,autko zapaliło i tak przejechało jeszcze pare km ,kiedy znowu sie spalił. No to ja znowu nowy bezp.,jakos musiałem dojechac do domu. Teraz wystarczy przekrecic tylko stacyjke w połozenie ON (czyli kontrolki) i juz wywala ten własnie bezpiecznik. Błagam pomóżcie od czego zacząc.Czego szukac. Licze na Was !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Sproboj dac jakis wiekszy bezpiecznik np. 20a albo 30a byc moze ktos cos podpial pod ten bezpiecznik i jest niewystarczajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 prędzej posprawdzaj przewody do cewek to jest QG18 ,,,4 cewki zapłonowe moze coś nie styka jak trzeba ,,,wiekszy bezpiecznik może upalić coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markom13 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Maciek90 - rozumiem ,ze to taki wieczorny żarcik Tofu - no własnie sprawdzałem kostki ,wyglada wszystko super,ale moze cos głebiej uwalone.Choć dziwne,odłączałem wszystkie kostki od cewek i tez przepala bezpiecznik. A wiecie ,gdzie znajdę komputer ECU ? Nad nogami kierowcy nie widze,za schowkiem tez nie widac. I pytanie ,czy przewody od cewek ida prosto do ECU ? Moze ma ktoś schemat instalacji do TINO 1,8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.