Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 koncowki drazkow

Gość bieliniak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bieliniak

Witam,

Czy ktos wymienial koncowki drazkow w Almerze N16? Zaprowadzilem dzisiaj do mechanika moja Almere (1.5 2000r) i okazalo sie ze sa dwie rozne koncowki a we wszystkich katalogach jest napisane, ze lewa i prawa sa takie same. Czy ktos sie z tym spotkal?

Może inny producent, u mnie wymieniałem i są takie same (2.2Di). Jedynie różniły się nakrętkami bo stare były na zawleczkę a nowe miały nakrętkę samokątrującą (nawiasem mówiąc na zawleczkę mi się lepiej podobają)

Gość bieliniak

Raczej nie jest to kwestia innego producenta bo kupowalem czesci sam i zgodnie z katalogiem kupilem dwie takie same koncowki drazkow firmy Delphi. Lewa zostala wymieniona bez problemu a prawa okazala sie krotsza od tej co kupilem a srednica gwintu wieksza.

• 1 miesiąc temu...

ja wymienialem w swojej poprzedniej Almerce z 2002 r 1.8 drazek z prawej strony. Mechanik zamawial drazek w inter carsie i zaden z nich nie pasowal, roznily sie srednica, gwintem, dlugoscia, potem kupowalem w innej hurtowni i ytez zaden nie pasowal, w Aso powiedzieli mi za drazek 550 wiec podziekowalem. po 3 tygodniach szukania wsadzilem wreszcie uzywany, kupilem za grosze, zrobilem 25000km i autko sprzedalem:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...