Gość bomber.ktmg Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam. Jak można prawidłowo podłączyć aparat zapłonowy optyczny pod elektrykę przystosowaną do magnetycznego?? W internecie są same aparaty z których wychodzi kostka na 4 czy 5 pin sam już dokładnie nie wiem..ja mam magnetyczny i 2 przewody na cewkę,który nawalił(na 100%) a magnetycznego aparatu znaleść nie mogę. Bardzo proszę o poradę jestem załamany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Na optyku jest inna wiązka, dodatkowy sterownik zapłonu pod siedzeniem pasażera i mapsensor koło podszybia. Jeśli nawalił Ci magnetyczny to możesz wymienić moduł znajdujący się wewnątrz,to nie jest aż taki koszt,pasuje od TICO ,tylko (J117) http://moto.allegro.pl/modul-zaplonowy-daewoo-tico-97-0-8-j117-i1589576192.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fragles88 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam, a mógłbyś przesłać mi schemat podłączenia aparatu magnetycznego? bo ja miałem aparat z przerywaczem i mam już zakupiony magnetyczny (razem z cewką i modułem) i teraz chce to przerobić tylko nie wiem jak kable podlączyć do cewki (wtyczka 3 piny i wtyczka 2 piny) tym bardziej że kupiłem uzywke na allegro i nie było gotowych wtyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.