Gość marcin1689 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 witam problem polega na tym ze jezeli właczam klimatyzacje załaczają sie wentylatory obydwa ale nie rusza sprężarka sprawdzałem przekażnik jest dobry sprężarka tez(brałem na krótko) dodam ze gaz w klimatyzacji jest na 100% moim zdaniem cos blokuje załaczenie spręzarki ponieważ nie ma napięcia na cewke przekaznika . jaki ewentualnie czujnik mozna sprawdzic i w jaki sposób posiadam primera p11 2001 rok 1,8 16V z climatronikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Sprawdz bezpiecznik air condictoner. Ewentualnie bedzie winny czujnik cisnienia klimatyzacji. A moze gdzies kabel zepsuty, bo dziwne ze wiatraki ida a sprezarka nie. Albo bezpiecznik albo kabel sie rozwalil. Jak ida wiatraki to teoretycznie wszystko ok ale i sprezarka musi isc. Szukaj kabli i bezpiecznika. Posprawdzaj kable przy kompresorze czy cale i wtyczke przeczysc jakims contact sprayem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1689 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 wszystko jest dobrze od strony elektrycznej tzn bezpieczniki,przekazniki i kable moim zdaniem musi byc jakis czujnik tylko nie wiem ktory i jak go sprawdzic bo przekaznikiem od sprezarki steruje ECM i to własnie on nie daje sygnały do startu spręzarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 a może czujnik, który odpowiada za włączenie klimy w zimie, że poniżej 5st się nie załączy choć wiatry latają, jest na belce przed chłodnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1689 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 no wiem o który czujnik chodzi a jak go sprawdzic ?? jaka powinien miec rezystancje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 co to jest sunload sensor na podszybiu? w P11 tego nie ma chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 co to jest sunload sensor a masz automatyczną czy manualną klimkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 nie mam żadnej, ale myślę o montażu, a jak będzie to manualna chyba że z P11.144 zrobię swap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 jak manualna to raczej nie ma tego czujnika, bo Ty sam sterujesz wszystkim, a jak automat to musi wiedzieć jaka jest temp, zastanów się na początek nad opłacalnością takiego montażu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoliszcze Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) wszystko jest dobrze od strony elektrycznej tzn bezpieczniki,przekazniki i kable moim zdaniem musi byc jakis czujnik tylko nie wiem ktory i jak go sprawdzic bo przekaznikiem od sprezarki steruje ECM i to własnie on nie daje sygnały do startu spręzarki Sprawdź cewkę na sprężarce - u mnie teoretycznie wszystko było ok, wentylatory chodziły, a sprężarka się nie załączała. Kable okazały się OK, połączenia też ale cewka była walnięta (po podłączeniu "na krótko" powinna "pyknąć" a siedziała cicho... ) Aktualnie znajomy spec wymienia mi tą cewkę i uszczelnia przecieki - zobaczymy jak to we wtorek zadziała... ___ Dziś środa - od wczoraj się cieszę sprawną klimą. Wymieniona cewka, jakiś simmering, klejona (?) dodatkowo sprężarka (bo było jakieś pęknięcie i czynnik się ulatniał), plus uszczelnienie przewodu = 300 zł.Ponowne napełnienie klimy gratis, bo przy pierwszym nie wykryli nieszczelności. Edytowane 18 Maja 2011 przez smoliszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1689 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 powiem tak ta cewka niby pyka i nawet jak sie załacza klime na krotko to działa czujnik temperatury sprawdzony jest ok!!! w tym jest rzecz ze nie wiem co jeszcze moze blokować ECM bo to własnie on steruje załaczeniem spręzarki może uszkodzony jest ECM?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi