Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[*] Sprzedam części do Maximy [*]

FioleK

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie do sprzedania:

- koło dojazdowe do Maximy, nieużywane 79zł T125/70D16 96M fi 66,1

- rozrząd Maxima VQ20DE VQ30DE VQ35DE używany, bez głównego łańcucha (był rozciągnięty), napinacze chyba OK

- nowy niekompletny rozrząd Tsubaki (samodzielnie ściągałem z USA) (wszystkie zębatki, 2 napinacze ze ślizgami, jeden plastik prowadzący, małe łańcuszki

- pompa wody GMB D11050 Nissan Maxima Infiniti

- końcówka drążka kierowniczego Nissan Maxima Almera komplet, bez pudełek w oryginalnych woreczkach, 2 różne firmy

- osłony maglownicy

- pasek wielorowkowy Bosch 1 987 948 437 6PK1100

- tarcze hamulcowe tył tylne Maxima, niestety JC, ale jakby nie było to tylko tylne

- będę miał do sprzedania komplet ATE klocki + ATE tarcze (przejechane może z 3000km), wersja A32B więc takie jak 200SX

- klocki przód Remsa Maxima *wersja amerykańska* odpowiednik jakościowy TRW

- klocki hamulcowe tył ATE 13.0460-5983.2

- łączniki stabilizatora N-530 Teknorot Maxima komplet (jakościowo Yamato / 555 jeśli ktoś nie zna Teknorota)

- Filtr powietrza J1321008 HERTH+BUSS JAKOPARTS

- Filtr paliwa KNECHT KL171, założony benzynę widział, ale żeby przez niego więcej niż 1l przeleciał to nie uwierzę

- drążek kierowniczy Maxima, nie JC ale opakowania nie mam więc nie stwierdzę co to

Ja mam dosyć, 1.5 roku zbieram dokumentacje, aby skurwieli podać wreszcie do sądu... łza się kręci jak patrze na samochodu, szczególnie, że drugi warsztat, który miał wymienić silnik okazał się na tym samym poziomie co drugi. Jeszcze teraz spróbuje odpalić samochód, jeśli się nie uda będę miał na części A32B DeepEver Green. Lakier był odnowiony na całym samochodzie.

- tapicerska skórzana bieżowa, fotele w pełnej elektryce z grzaniem 4 liter i poduszkami, skóra OK, fotel kierowcy do poprawek

- nowy układ wydechowy, bodajże BOSAL (z 10 000km zrobione)

- nowa sprężarka od klimy

- szczelne chłodnice

- półośki z przegubami

- radio 2DIN Nissan 6CD...

- deska brązowa z drewnem i poduszkami + kierownica, KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA

- silnik - z 3 lata temu Maxima kolegi z tym silnikiem bez problemu osiągała 240km/h, ale pisał smsa, wyjechał z podporządkowanej i miał banana, a nie Maxime

- skrzynie, szarpie delikatnie z 1 na 2, zapewne elektrozawór do podczyszczenia, super stan, zero ślizgania.

- oczywiście blachy, światła,...

- komplet 15' alu Nissana w dobrym stanie z Goodyearami 205/65 Excellence tak około 6mm

- zaciski

- prawie nowe tarcze i klocki ATE przód

- piasty / łożyska

- wahacze, zawieszenie sztywne

- amorki (poprzedni właściciel wszystkie wymienił zdaje się KYB)

- cewki oryginał 8szt, wszystkie działające

- świece platynowe NGK (z 15 000km zrobiły, trwałość szacowana 120 000km, a oryginały fabrycznie montowane, te same NGK platynowe zrobiły około 260 000km prawie nie miały elektrod, a i tak iskrę dawały)

- itd...

chyba, że ktoś da sensowną cenę za całość. Samochód był prawie zrobiony na igłę, już się za 17 rozglądałem.. gdyby nie rozrząd i te zawory ...

gg:409138 - odzywać się i zapisywać na części - można odebrać osobiście w Warszawie albo wyśle pocztą.

Jak wyjaśnię cała sprawę / złożę dokumenty do sądu to opiszę szerzej sprawę, bo warsztatom to się co najmniej antyreklama w TVN Turbo należny

Jestem zainteresowany, skontaktuję się na e-maila. Jestem z Warszawy, nie mam Twojego e-maila.

Sorry za OT, ale jak ty chcesz do sądu i coś udowodnić, jak sprzedajesz dowód rzeczowy?

Papiery, dokumentacja, ocena i zdjęcia zrobione przez rzeczoznawcę... Wierz już się uzbierała gruba teczka + świadkowie, nagrania rozmó, etc... , został mi tak naprawdę kosztorys z Nissana, ale Oddysey na Górczewskiej się na mnie wypiął. Pacyfik Cars przy Łopuszańskiej wygląda, że też. Jest to dla mnie dziwne. Przyjaciel niedawno miał obcierkę swoim BMW i w ciągu 3 dni dostał pełny kosztorys za free z ASO, a w przeciągu tygodnia pismo z Monachium, że posiada 7 z 147 specjalnych egzemplarzy, które opuściły fabrykę, też za free. Chłopcy w BMW nawet oszacowali wartość przed i po szkodzie, a Nissan MEGA d*pa... Może ktoś wie, gdzie zapukać w Wawie, aby dostać kosztorys? Szczerze mówiąc, to nie mam ochoty znowu płacić 700zl rzeczoznawcy...

Gość szczureczek

Tak, ale sąd może wskazać swojego rzeczoznawcę dla porównania wyników. Zbadać rzeczywiste wyposażenie auta i poniesione nakłady pieniężne w ciągu tych napraw. Żebyś się nie wkopał.

• 1 miesiąc temu...

Prośba, piszcie do mnie na Gadu albo odpowiadajcie w wątku. Swoja drogą znalazłem warsztat, który chce spróbować złożyć i odpalić samochód. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Samochód złożony do kupy czeka na czujnik położenia wału.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...