Gość jaro525 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam. Mam poważny problem z odpaleniem samochodu (p12; 1,6; 2002). Od jakiegoś czasu miałem problem z odpaleniem auta. Czasami rozrusznik nie łapał, czasami słychać było buczenie po załapaniu rozrusznika. Rozrusznik został zdemontowany, naprawiony (wszystkie flaki nowe i zamontowany). Jakież było zdziwienie mechaników, gdy samochód nie chciał odpalić. Po wielu próbach (nieodpalenie) w warsztacie odłączyli akumulator i odpalił od pierwszego kopa, i kolejny raz i kolejny, wszystko OK. Podjeżdżam po odbiór auta, otwieram z kluczyka i porażka nie kręci rozrusznik. Próba z drugim kluczykiem, też lipa. Następnie odpięcie akumulatora na ok 5 min. odpala pięknie. Kolejne próby zakończone powodzeniem. OK wysiadam z auta zamykam go z kluczyka, płacę za usługę, otwieram z kluczyka, odpalam, a tu ponownie lipa, nie łapie. Ponownie akumulator odłączony i po podłaczeniu znowu chwyta. Okazuje się, że wszystko jest dobrze do czasu użycie kluczyka do zamknięcia i otwarcia auta. Jednocześnie pragnę nadmienić, iż w momencie odpalania auta mruga kontrolka immobilaizera (auto z kluczykiem w środku), a na wyswietlaczu centralnym pojawia się napis "please wait", a po klikunastu sekundach zmienia się na "security". Podczas kilkudziesięciu prób z odpaleniem zdażało się również, iz mimo mrugającej kontrolki immobilaizera i wyswietlaniu napisów "please wait" a następnie "security" samochód odpalał pięknie. Mechanicy zdziwieni, ja jeszcze bardziej. W związku z powyższym zwracam się wielka prośbą, może ktoś miał podobne objawy, lub może podpowiedzieć gdzie szukać usterki. Z góry dziękuję za wszelkie sugesteie i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Myśle że trzeba zacząć od przekodowania immo i zobaczyć czy to coś da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarabl Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Warto tez sprawdzic mase na silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.