paweleknowakowski Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 poduszki silnika albo skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ja u siebie wymieniałem poduszki silnika tzn przednią i tylnia na sankach. koszt przedniej to 75zeta a tylniej 100zeta. Masz temat o poduszkach. W sumie też temat o pukaniu w przednim zawieszeniu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/34585-p11wp11-poduszka-skrzyni-biegow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Gorzej jak wymienię poduszki a klepać będzie dalej. Mój mechanik zauważył jeszcze jedną dziwną rzecz. Mianowicie jak jest dolne oko amortyzatora to śruba która go montuje jest jakby zapieczona w tej tulejce w ten sposób, że jest jakby nie do końca skręcona. Tzn. nakrętka jest dokręcona ale jest luz pomiędzy łbem śruby a częścią wahacza. Mówi że może to tez takie odgłosy wydawać. Nie wiem czy poduszki załatwią sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerenko Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Koledzy tak szybko chciałem zadać pytanie nie zakładając nowego wątku. Zabieram się za demontaż mechanizmu wycieraczek i jak wiadomo uszczelka pod maską przymocowana jest na spinki, kołki jakkolwiek, i moje pytanie jest takie czy te spinki po prostu mam ukręcić kombinerkami czy macie jakis sposób na wyjęcie i czy bez problemu można dopaść takie spinki w sklepie? Ktoś z Was demontował mechanizm wycieraczek? Wiem, że jest opisany dział "zrób to sam" i to tam jest ale interesują mnie takie właśnie detale. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Sprubój pociągnąć tą uszczelke w jedna stronę nie za mocno i zdjąć z tego kołka a jak bedziesz miał sam kołek to może ci sie uda wyciągnąć go szczypcami. Chyba że jest dojscie i można ścisnąć z dołu na rancie. Pewnie w sklepie dostaniesz takie kołki jak sie zniszczą a najlepiej jeden na wzór mieć. A reszte pewnie masz opisane w dziele zrób to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi