Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dokładne WYMIARY lampy przedniej n16 2003r RINGI

pako21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę gdyby ktoś miał rozwaloną lampę przednią do almery po lifcie to proszę napiszcie mi dokładne wymiary obudowy soczewki jak i odblasku od świateł długich. Potrzebuje tego bo chce kupić uniwersalne ringi CCFL. Są one sztywne dlatego potrzebny mi jest dokładny wymiar.Chodzi mi dokładnie o te wymiary, które są zaznaczone na zdjęciu.

Sam tego nie zmierzę bo musiałbym dwa razy rozklejać lampę a tego nie chce. Mam nadzieje , że pomożecie zresztą i inni mogą z tych informacji skorzystać. Dodam tylko, że dzwoniłem do serwisu i nic sie nie dowiedziałem.

img20110512101820.jpg

PONAWIAM PROŚBĘ . Bardzo potrzebuje tych wymiarów

zewnętrzne czy wewnętrzne wymiary?

czerwone widzę, że to wypłaszczenie, niebieskie - wewnetrzne do plaskiego, a żółte to zewnętrzne tak?

rano dodam. w garażu mam prawie kompletne tego typu bajery.

EDIT:

od światęł mijania średnica zewnętrzna ma 98mm

od świateł długich:

czerwone (mierzone wewnątrz odbłyśnika) 80mm

żółte - zewn. średnica: 143mm

niebieskie: od zewnątrz 113mm, od wewnątrz (czyli bez ringa) 103mm.

Chce zalozyc ringi jeden gosc na allegro ma uniwersalne i troszke wymiarów jest do wyboru.tomzyl wielkie dzięki ;) teraz poszukam ringów ktore by pasowały do tej lampy. Gdy będe coś wiedział dam znać a gdy już je założe zamieszcze fotki :P

http://allegro.pl/ringi-ccfl-najjasniejsze-lexus-is200-300-angeleyes-i1821675677.html wymiar soczewki pasuje ale odblask od długich już nie . napisałem do goscia z pytaniem czy ma taki wymiar , zobaczymy co odpisze ;)

da rade je "wcisnac" umiejetnie(poliftingowe sa montowane chyba jeszcze do zderzaka jesli sie nie myle albo blotnika, w poprzedniej Almerze tak robilem) pod warunkiem ze wytniesz kawalek fartucha, ktory jest(wyciagajac lampe i patrzac od przodu) pomiedzy lampa a kierunkowskazem. Dodatkowo musisz zmienic wszystkie kostki do lamp i kierunkowskazow, z silniczkiem bodajze wlacznie bo niestety lifting zmienil tez kostki:P

• 2 tygodnie później...

dalej szukam napewno od tego goscia spasuje ring na soczewke ale odblask od długich to juz problem :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...