buladag Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) cześć. 9tys km temu zamontowałem LPG w mojej N16, jest to BRC Sequent24, reduktor MB1200, wtryski pomarańczowe. jak narazie /odpukać/ jeździ się OK, czuć nieco, że auto ma inną charakterystykę/jest jakby minimalnie słabsze na LPG, ale poza tym różnic pomiędzy jazdą na LPG względem PB brak (oczywiście o kosztach nie mówię ), instalka przełącza się płynnie przy osiągnięciu 30st, gdy byly mrozy też było bez problemów. Z czystej ciekawości chciałbym zasięgnąć waszej opinii, czy instalacja jest założona w miarę poprawnie czy raczej nie? Butla jest zaworem do zderzaka czyli chyba OK. Poniżej fotki z komory silnika: Tak almerka pracuje na benzynie: a tak na gazie: Z góry dzięki. Edytowane 13 Maja 2011 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 kolektor ni ebył zdejmowany a szkoda, reduktor nie jest za wysoko???? sprawdź względem chłodnicy, elektrozawór do pionu cewką do góry, niestetyn nie da się wydłubać wtryskiwaczy z listwy aby umieścić je w bardziej cywilizowany sposób, ale BRC zawsze tak jakoś to montuje, aby było widać, że ma się gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 no szału nie ma sprawdz czy wężyki są równej długości wtrysk kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) No kolektora raczej nie wyjmowali, przynajmniej nie ma śladów odkręcania itp. więc jak były opiłki to pewnie już zostały "strawione" przez silnik, albo nadal leżą gdzieś w kolektorze. Reduktor jest minimalnie wyżej niż pas przedni/górna część chłodnicy. Co może to spowodować? Bo rozumiem, że powinien być niżej? Z elektrozaworem, chodzi o to by był tą metalową/srebrną częścią do góry? Co może spowodować montaż "na bok" jak u mnie? Wężyków nie mierzyłem, ale tak na oko są równe. Edytowane 13 Maja 2011 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 reduktor jak będzie wyżej od chłodnicy, to zawsze będzie tam powietrze i nie będzie się dobrze grzał a co za tym idzie może szybciej skończyć swą żywotność, opuść niżej i będzie gitt, elektrozawór ta metalową częścią na dół, chodzi o to aby po pewnym czasie się nei przycinał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Tu jeszcze tak dla uzupełnienia: butla http://imageshack.us/photo/my-images/826/160920101296.jpg/ przełącznik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berdysz Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 a gdzie zamontowali ci wlew gazu? w zderzaku czy przy wlewie benzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Zaraz pod zderzakiem, lekko cofnięty, elegancko bo prawie wcale go nie widać - trzeba się schylić, żeby zobaczyć. Tu nic gazmenom nie sugerowałem, ale jestem zadowolony bo fajnie im to wyszło. Za wlew pod klapką chcieli 100zl. Tak to wygląda, jeśli chodzi o korek: Edytowane 2 Czerwca 2011 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 jakie ładne nissmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dzięki. Niestety ma kilka wgniotek - najpoważniejszą na tylnym nadkolu od kierowcy - mea culpa, no ale cóż, jazda miejska i "stodolarze" robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi