Gość arek.s Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam. Mam "mały" problem z lusterkiem wewnętrznym w mojej almerce. /rok produkcji 2004, 1.5DCI Sedan/. Byłem zmuszony wymienić szybę czołową /Nord Glass/. Postanowiłem wstawić Pilkingtona. W zakładzie sprowadzili mi szybę i wstawili, i nagle okazało się, że jest problem z lusterkiem wewnętrznym. Mocowanie lusterka jest w innym miejscu i ma inny system. Czy w związku z tym zakład popełnił błąd przy zamówieniu szyby, czy może lusterko poprzedni właściciel auta podmienił? Patrzyłem na Allegro i wszystkie lusterka do N16 wyglądają jak to moje. Co robić? Załączam fotki nowej szyby i dotychczasowego lusterka /w zakładzie stwierdzili, że od HB/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ich wina nie się teraz martwią mi wymienili szybę to wszystko jest jak trzeba.Poza tym zanim zaczęli wymianę przełożyli lusterko do nowej szyby.Warsztat popełnił błąd, zachowali się nieprofesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 U mnie w HB lustro jest takie jak wrzucileś zdjecie. Takiego mocowania na szybie nie ma, inny jest też kształt tych "czarnych" elementów na szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ja też mam Almerę sedan 1.5 dci z 2004 roku i też wymieniałem szybę przednią. Myślę, że woocash ma rację, to błąd zakładu. U mnie jak wymieniali to od razu zauważyli, że mam szybę od HB ( poprzedni właściciel też zmieniał szybę ), więc poprosiłem o tą z HB aby nie kombinować z lusterkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.