Gość benio36 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam,czy wie ktoś gdzie umieszczone są lub jest czujnik(czujniki) uderzeniowy AIRBAG.Jedyne "podejrzane" urządzenie w moim Tino zlokalizowałem z przodu nad wentylatorem chłodnicy ( postaram się wrzucić fotkę) .Pytam ponieważ w momencie wjechania w większą dziurę (dotyczy tylko prawego koła)zapala mi się kontrolka AIRBAG oraz wyskakuje mi denerwujące info na wyświetlaczu.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam,czy wie ktoś gdzie umieszczone są lub jest czujnik(czujniki) uderzeniowy AIRBAG.Jedyne "podejrzane" urządzenie w moim Tino zlokalizowałem z przodu nad wentylatorem chłodnicy ( postaram się wrzucić fotkę) .Pytam ponieważ w momencie wjechania w większą dziurę (dotyczy tylko prawego koła)zapala mi się kontrolka AIRBAG oraz wyskakuje mi denerwujące info na wyświetlaczu.PZDR. To co znalazłeś to może być czujnik temperatury zewnętrznej. Dwa czujniki-sensory AirBag, są w tunelu między siedzeniami. . Prócz tego masz jeszcze dwa przy pasach, na dole za osłoną środkowego słupka Zostaje ci jeszcze taśma na kierownicy. Ale najlepiej sprawdź jeszcze przewody i kostki pod przednimi fotelami - poduszki boczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 To co znalazłeś to może być czujnik temperatury zewnętrznej. Dwa czujniki-sensory AirBag, są w tunelu między siedzeniami. . Prócz tego masz jeszcze dwa przy pasach, na dole za osłoną środkowego słupka Zostaje ci jeszcze taśma na kierownicy. Ale najlepiej sprawdź jeszcze przewody i kostki pod przednimi fotelami - poduszki boczne. Dzięki za odp.O tych opisanych przez Ciebie czujnikach wiem i te połączenia pod fotelami też sprawdzałem i wszystko jest ok!-przynajmniej wizualnie.Ale dziwne jest to,że kontrolka zapala mi się tylko po uderzeniu prawego przedniego koła np.w krawężnik lub najechaniu na większą dziurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Dzięki za odp.O tych opisanych przez Ciebie czujnikach wiem i te połączenia pod fotelami też sprawdzałem i wszystko jest ok!-przynajmniej wizualnie.Ale dziwne jest to,że kontrolka zapala mi się tylko po uderzeniu prawego przedniego koła np.w krawężnik lub najechaniu na większą dziurę. Co wiedziałem to próbowałem przekazać. Nie wiem gdzie są inne czujniki zderzeniowe, choć powinny chyba być??????, bo to one zapewne przekazują impuls do sensorów AirBag i w tedy załączają poduszki. Moge się mylić, więc jeśli dowiesz sie czegos innego i nowego to podziel sie uwagami. Powodzenia z udrekami po powoli czas urlopowy. Aaaa propo - a sprawdż jeszcze raz bezpieczniki. Ostatni trochę chyba w nich ruszałeś??? I może coś nie styka od AirBag??? / daj tą fotkę czujnika przy wentylatorze, poównam ze swoją Tinką/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam,wszystkie bezpieczniki przejrzałem i jest ok!I nadal nie wiem co morze być przyczyną załączania się konrolki AIRBAG,ręce opadają.Załączam fotkę tego urządzenia nad chłodnicą zerknij czy u Ciebie jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam,wszystkie bezpieczniki przejrzałem i jest ok!I nadal nie wiem co morze być przyczyną załączania się konrolki AIRBAG,ręce opadają.Załączam fotkę tego urządzenia nad chłodnicą zerknij czy u Ciebie jest podobnie. Nie kojarzę aby u mnie coś było w tym miejscu. Pamiętał bym, bo niedawno walczyłem z klaksonem, a przeciez jest obok. Jutro postaram się zerknąć. Jak możesz to zmniejsz zdjęcia. Ps. Właśnie byłem sprawdzić czy u mnie też jest w tym miejscu jakiś czujnik i faktycznie jest, a pod spodem wychodzi kabelek. Zmylił mnie ten Twój czujnik a to dlatego, że zbliżenie i fotka bardzo duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Benio36, sorry że tak długo. Ja wyjmowałem u siebie bezpieczniki ECCS i IGN COIL. To wystarczało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Nie kojarzę aby u mnie coś było w tym miejscu. Pamiętał bym, bo niedawno walczyłem z klaksonem, a przeciez jest obok. Jutro postaram się zerknąć. Jak możesz to zmniejsz zdjęcia. Ps. Właśnie byłem sprawdzić czy u mnie też jest w tym miejscu jakiś czujnik i faktycznie jest, a pod spodem wychodzi kabelek. Zmylił mnie ten Twój czujnik a to dlatego, że zbliżenie i fotka bardzo duża. Tylko ciekawe od czego jest"to coś". Benio36, sorry że tak długo. Ja wyjmowałem u siebie bezpieczniki ECCS i IGN COIL. To wystarczało. Wielkie dzięki za pamięć,zaraz pójdę przetestować,bo już dostaje szału od tych migających kontrolek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.