Gość Eduardos Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam wszystkich posiadaczy Primerek.Niestety od jakiegoś czasu ( 1,5 roku ) mam problem z licznikiem przebiegu auta.Mianowicie co jakiś czas w nieregularnych odstępach czasu wskakuje mi dodatkowe 100 tyś.km. przebiegu.Nie wiem może poprzednik co mi go sprzedał bawił się obniżeniem przebiegu i coś spierniczył - faktem jest iż jest to chole...e irytujące.Zmianę oleju i pasków wykonuję na podstawie wyliczeń z przebiegu dziennego i prowadzenia książki jednak mam już powoli dość tej zabawy.Myślałem że jak dojdzie do 999.999 to wskoczy właściwy przebieg ale doszło do 890.000 i wskoczyło na 180.000 i dalej to samo po stówce dolicza.Czy ktoś miał taki problem i jak tak to jak go zwalczyć.Komputer nie wykazuje problemów i diagnosta rozłożył ręce.Pozdrawiam i czekam na sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 trzeba było cyknąć fotkę jak było 890.000 :-) może zmiana licznika pomoże, może jakiś obwód się przerwał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Możliwe że było coś gmerane. Mi na przykład się przebieg sam wyzerował i mam teraz jakieś 15tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.