Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Po wymianie drążków i łączników-nadal stuka.

Gość aniagal

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aniagal

Witam ponownie. Przy zakupie P12 została zrobiona diagnostyka-do wymiany drążki kierownicze przód, łączniki stabilizatorów tył-reszta dobrze. Kupiłam sama części, zawiozłam do znajomego mechanika, 100 % uczciwy. Odebrałam samochód-nadal stuka z tyłu, a z przodu zwłaszcza lewy przód na dziurach słychać takie metaliczne stukanie jak by się miało koło rozlecieć za chwilę. Powrót do mechanika-sprawdzenie na trzepakach-wszystko dobrze. Czy macie jakiś pomysł co to może być? Umówiłam się wprawdzie w środę , będą szukać ale tak można wymieniać w nieskończonośc. Proszę o sugestie znawców tematu. AG

Gość zielony94

warto wymienić gumy stabilizatora nawet najmniejszy luz potrafi wywoływać stuki u mnie nie było luzu wymieniłem gumy z przodu i z tyłu, i jak na razie cisza ewentualnie może luzy na sworzniu wahacza.

Nie zawsze wychodzi na "trzepakach"najlepszym i niezawodnym sposobem jest brecha zawsze sie sprawdza.

Gość aniagal

Nie zawsze wychodzi na "trzepakach"najlepszym i niezawodnym sposobem jest brecha zawsze sie sprawdza.

Z całym szacunkiem, a co to jest brecha???

Z całym szacunkiem, a co to jest brecha???

Brecha to jest lomik ,kazdy mechanik to ma i kozysta czesto z tego prostego przyzadu.Chodzi o to ze na szarpakach nie zawsze sie zauwazy jakis luz ,a za pomoca lomika mechanik wyczuje,jakby dotyka tego miejsca co sprawdza.Niedawno w moim stukalo z tylu na diagnistyce wjechalem na szarpaki i nic,gosc wziol lomik i po dwoch minutach szukania: powiedzial drazek stabilizatora z prawej do wymiany(tyl)Wymienilem i jest ok!powodzenia B)

Gość aniagal

Witam, gumki na łącznikach wymienione-tył ok, z przodu znaleźli tylko sworzeń wahacza do wymiany-był pęknięty. Niestety nadal straszny metaliczny hałas pojawia sie na dziurach z przodu po obu stronach. Mąż jechał za mną i z drugiego samochodu słyszał. Znajomy powiedział jeszcze, że to może być osłona nad tarczami hamulcowymi? Jest tam podobno jakaś blacha i może tak walić, dzisiaj odkręcimy koła i zobaczymy, jak to nie to to już tylko jasnowidz zostaje chyba. Albo Wasza wielka wiedza.

AG

• 2 tygodnie później...

Przejedź po dziurach z lekko wciśniętymi hamulcami, zobacz czy ustąpi. Może się tłuc klocek w zacisku. W zacisku są takie metalowe odbojniki które regulują położenie klocka, mogą się zapiekać, lub nie chodzić płynnie, jak tak się stanie to kocek jest "luźny" i obija.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...