Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z centralnym zamkiem

tedzikooo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z drzwiamy pasażera, mianowicie po załączeniu centralnego czasem zamkną się a czasem nie. Możlwiwe że coś się poluzowało. Próbowałem rozbierać i wybebeszać środek lecz tylko po bokach udało mi się ściągnąć ze spinek. Środek jest bardzo mocno przymocowany więc sobie odpuściłem, nie wiem trzeba z całej siły do siebie pchać? czy jakąś technicznie uda się zdjąć tą pokrywę ?

Gość mirekg9

Kolego, pewnie parę osób chciałoby Ci pomóc. Ja też chciałem spróbować, ale z twojego dle mnie niezrozumiałego tekstu, to naprawdę nic nie wiem. Może zmierzch mnie przyciemnia? Nie wiem jaki samochód i co chcesz zdjąć lub co zdejmujesz? Czy chodzi o zamek, o moduł czy może o boczek na drzwiach?-ale tam nie ma pokrywy, więc chyba to nie chodzi o boczek????

Gość komar18

trzyma mocno bo tam są śruby

najpierw zdejmij ramkę klamki wewnętrznej drzwi (podważ śrubokrętem)

następnie podważ śrubokrętem i zdejmij górną część podłokietnika na boczku drzwi

następnie w ten sam sposób zdejmij panel sterowania elektrycznymi szybami na boczku drzwi (pociągnij do góry)i rozłącz kostkę elektryczną

pod spodem (czyli pod tym co zdjąłeś) zobaczysz dwie albo trzy śruby "10" do odkręcenia (to jest to co ci tak mocno trzyma)

następnie wykręć dwa wkręty na dole drzwi trzymające boczek

boczek jeszcze będzie się trzymał na kilku spinkach ale one lekko wyskakują (zresztą to już wiesz) i nie łamią się

i gotowe, boczek już zdjęty

niestety nie wiem jak się tu wkleja obrazki bo bym to zrobił dla ułatwienia zrozumienia

udało się jest obrazek!

post-30350-0-34566300-1305660668_thumb.png

post-30350-0-43092300-1305660998_thumb.png

Gość mirekg9

Widzisz tedzik, jaki masz od razu fachowy i szczegółowy opis demontarzu.?

Jeśli chodzi o te załączniki czy fotki które chciałeś wkleić, to pod ramką w której piszesz treść masz coś takiego jak załączniki. Klikasz >przeglądaj< i wyszukujesz swoje zdjęcie w komputerze zaznaczasz a następnie klikasz na >załącz ten plik< i gotowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...