Gość Heraklit Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. W Nissanie pękł pierścień abs, by go wymienić muszę kupić sprawny. Najłatwiej byłoby kupić go w serwisie, ale za... 1700zł. Na allegro nie wiem co szukać: czy sam pierścień czy z przegubem. Ponadto są oferowane zamienniki innych firm, ale znów nie potrafię zweryfikować ich jakości i zgodności z moim modelem nissana (ilość zębów). Mam nadzieję, że ktoś już przerabiał ten temat i zapali dla mnie światełko w tunelu. Mój Nissan to: P11.144, sr20de (140KM), kombi, 2001r. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. W Nissanie pękł pierścień abs, by go wymienić muszę kupić sprawny. Najłatwiej byłoby kupić go w serwisie, ale za... 1700zł. Na allegro nie wiem co szukać: czy sam pierścień czy z przegubem. Ponadto są oferowane zamienniki innych firm, ale znów nie potrafię zweryfikować ich jakości i zgodności z moim modelem nissana (ilość zębów). Mam nadzieję, że ktoś już przerabiał ten temat i zapali dla mnie światełko w tunelu. Mój Nissan to: P11.144, sr20de (140KM), kombi, 2001r. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Wymieniasz cały przegub -pracy na 1-3 godzin zależy, czy już to robiłeś... Przegub np taki http://moto.allegro.pl/przegub-nissan-primera-p11-wp11-z-abs-okazja-i1618667070.html Chociaż poszukałbym czegoś lepszego. Tu temat do wymiany- http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/64655-p11-wymiana-przegubu/page__hl__%2Bwymiana+%2Bprzegubu__st__20 Wpisz w wyszukiwarkę wymiana przegubu a znajdziesz tematy powiązane -koledzy doradzają jakiego producenta wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 dokładnie pierścień z nowym przegubem ja dałem przegóby NKNa i mam już nalatane 39 tys a ostre ruszanie na skręconych kołach też sie zdarza jeszcze polecane spidian a cena od 70 zł po 270 albo i wiecej ,,, o serwisie to zapomnij ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Heraklit Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 dzięki Panowie za odpowiedź - bardzo pomogła. P.S. polecane firmy produkujące przeguby dobrej jakości to: NKN, HDK, Spidian, Glo. - info dla szukających części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 o hdk słyszałem różnie kuzyn miał .... a o GLO zapomniałem NKN z właśnego doświadczenia zminiałem razem ze skrzynią przy 170 tys wiec już prawie 40 tys ,,, no i nadgryziona półoś prześmigała już tyle ... a miałem zmieniać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.