Gość Sandman1000 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam Panowie tym razem mam pytanie dotyczące almery. Almerka moich rodziców 1,5 benzyna 2004 rok, od kilku dni zaczyna szwankować. Problem polega na tym, że nie zawsze chce odpalić. Objawy są dwojakie: 1. Po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki a rozrusznik nie kręci, słychać tylko pstryk i tyle. 2. Innym razem rozrusznik kręci ale nie odpala. Nadmienię, że akumulator jest nowy a w czasie jazdy, jak się da w końcu odpalić, nie święcą się żadne niepokojące kontrolki. Czy ktoś się, już spotkał z takimi objawami i co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 a ten rozrusznik jak już kręci to kręci "silnikiem" czy tylko wyje na wysokich obrotach i nie zazębia się z kołem zamachowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Kolego ja miałęm podobnie Myslałęm na początkiu że to system NATS ale to był rozrusznik dokładnie musiałem wymienic szczotki i cos tam jeszcze dokładnie nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sandman1000 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam, rozrusznik kręci kołem zamachowym ale nie zapala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Jak przekręcasz kluczyk na zapłon to słychać pompę paliwową z tyłu auta? Sprawdź czy masa od akumulatora dobrze jest podłączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.