Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ŚLIMAK NA SKRZYNI N14

Gość Lubsons

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lubsons

witam,witam problem polega na nie działającym prędkościomierzu myślałem że to może linka.. ale rozebrałem licznik i okazał się elektroniczny wiec prawdopodobnie to ślimak na skrzyni.. ( od ślimaka na skrzyni idą dwa kebelki) wiecie może czy to jest rzecz naprawialna czy trzeba kupić nowy ślimak który jest bardzo drogi ! dodam że to nissan sunny 2.0 diesel 95 r ;)

• 2 tygodnie później...
Gość Cysiek89

witam,witam problem polega na nie działającym prędkościomierzu myślałem że to może linka.. ale rozebrałem licznik i okazał się elektroniczny wiec prawdopodobnie to ślimak na skrzyni.. ( od ślimaka na skrzyni idą dwa kebelki) wiecie może czy to jest rzecz naprawialna czy trzeba kupić nowy ślimak który jest bardzo drogi ! dodam że to nissan sunny 2.0 diesel 95 r ;)

ślimak możesz sprawdzić wyciągając go i wtedy widać napęd w skrzyni bo może tam leży przyczyna że się gwint napędzający zerwał. Znajdziesz go nad mechanizmem napędu półosi.

Gość gregor23pl

Możesz sprawdzić połaczenie elektryczne miernikiem -czy jest zamkniety obwód, może gdzie przewód nie łaczy i stąd brak wskazania prędkości.

druga sprawa to wytarcie zębatki w tym czujniku(tak jak pisał kolega wyżej)w tym przypadku to nowy czujnik ,ew. możesz kupić używke, z tym że trzeba dobrze porównać ten co chcesz kupić z twoim .

niewiem jak z wersją elektryczną ale w normalnej wersji na linke są chyba trzy rodzaje długości.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...