Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16]Wieje ciepło z nawiewu

Mandaryn

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszukiwarka nie znalazła dokładnie mojego problemu a więc może ktoś z forumowiczów będzie miał receptę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Almerki, nie występuja w niej żadne przypadłości charakterystyczne dla tego modelu. Ma jeden nierozwiązany problem: podczas słonecznych dni, gdy temperatura jest ok 17-18 st. C gdy chcę właczyć nawiew leci dośc ciepłe powietrze, szczególnie gdy dłuzej stoi się w korku. Nie jest to temperatura by włączac klimę a to musze robić by mieć jako taki komfort. Rozebrałem panel, zadna z linek nie wyskoczyła z uchwytów , wszystko działa a jednak leci ciepłe powietrze. Czy pokrętło regulacji ciepłego i zimnego powietrza steruje tylko klapkami kierującymi odpowiednie powietrze czy też jest zawór zamykający przepływ płynu do nagrzewnicy? Czy ktoś wie co może być przyczyną?

Tam chyba nie ma żadnego zaworu, tylko klapka, więc przy 17 st i słońcu będzie już raczej ciepłe powietrze. Najbardziej wkurzająca jest kwestia nawiewu na nogi. Jak jest włączona klima (pokrętło tak na 1/3) to bynajmniej u mnie występuje sytuacja, że nawiewami górnymi (przednia szyba, kokpit) leci sobie chłodniutkie powietrze a na nogi ciepłe. Wynika to właśnie z tego, że powietrze na nogi idzie centralnie nad nagrzewnicą i mimo że schłodzone wcześniej przez parownik za***rdala nad nagrzewnicą i się podgrzewa znowu.

post-27410-0-13065300-1305639911_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...