Gość rafał walczak Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Panowie a co powiecie na to gdy silnik jest zimny autko zasuwa jak mały królik, jak się rozgrzeje ma kłopoty z wejściem na wyższe obroty to znaczy wchodzi ale wolno ostatnio zauważyłem też że po nagrzaniu zawiesza mi się linka gazu (muszę nogą podnosić pedał gazu) jak silnik jest zimny nic takiego nie ma miejsca czy ta linka może mieć związek z mocą silnika? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Na zimnym działa ssanie automatyczne-stąd lepiej się wkręca, gdy wyłączy się automatyczne, sterowanie przejmuje przepływka, lambda i inne. Zacząłbym od zbadania przepływomierza i lambdy. Uszkodzony przepływomierz (lub zabrudzony) nie wywali checka a silnik będzie mułowaty. Uszkodzona sonda powinna wywalić błąd (chyba, że pracuje ale dogorywa)-tu raczej spalanie by wzrosło. Oczywiście linkę trzeba naprawić by wyeliminować jej wpływ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafał walczak Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 spalanie to mi się wydaje że nawet zmalało ostatnio, ale to chyba zasługa wiosny przepływomierz jest po czyszczeniu, pokazuje prawidłowe wartości sprawdziłem linkę, jest postrzępiona troszkę, muszę ją wymienić, ale czy możliwe żeby się rozciągała pod wpływem wysokich temperatur?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No cóż...każdy materiał zwiększa swoją objętość pod wpływem temp. (z małymi wyjątkami), stal także, ale nie sądzę by to było przyczyną Przepływomierz nawet po czyszczeniu może dogorywać-jak masz skąd to podmień na inny, nawet niewielka różnica napięcia będzie powodować takie objawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafał walczak Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 linka wymieniona,obroty nadal się wieszają, ale teraz na chwilkę, jakieś 2 sekundy mam ok.200 obrotów więcej a potem opadają wcześniej potrafił się zaciąć na 2500-3000 ale nadal jest słabszy jak się rozgrzeje,ale nie od razu po wyłączeniu ssania, ale gdzieś tak po ok.2 godzinach jazdy,więc to raczej nie przepływomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.