Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Street racing

nielegalnyx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj mieliśmy spięcie z AAS , całkiem przypadkowo zaimprowizowane bo się nie umawialiśmy.

AAS wracałeś ze KJSa Służewcowego ?

Muszę powiedzieć, że kolega AAS umie operować swoim autem... i jakieś prędkie to jest auto jest :devil:

Hehehe Devi a myślałeś że podam się bez walki :) pojedynek był wyrównany pozdrawiam i dzieki za race

Hehehe Devi a myślałeś że podam się bez walki :) pojedynek był wyrównany pozdrawiam i dzieki za race

ktoś śmiał twierdzić, że Tobie się sprzęgło ślizga ale nie zauważyłem tego prawdę mówiąc :>

no nie gadaj, że żadnego civika, E36 albo Vectry V6 nie ma w okolicy :D

O z Vectra mógłbym nie mieć szans :rofl: Choć nie powiem ostatnio próbował mnie gonić przedstawiciel handlowy w Daci Logan mcv, ale przy 140 chyba brakło mu paliwa :devil:

• 3 tygodnie później...

Do trofeów dołączyło dziś BMW GT 3.0D .Kierowca zaczął uciekać gdy zobaczył mnie za sobą,gdy stałem za nim na skrzyżowaniu.Po prześcignięciu (8-10 sek. ),zajechanie drogi i koniec-zszedł na drugi pas i odjeżdzając udawał zwycięzcę.

Ja tez się pochwalę! W rzeczy samej moj pierwszy dragrace :shifty:

Wczoraj z kolega spontanicznie wyzwaliśmy się na ubita ziemię - znaczy asfalt (w tym miejscu dziękuję Władzą Powiatu piotrkowskiego za wybudowanie 1,5km, super prostego, nowiutkiego odcinka do wyscigów na 1/4mili ;-).

Kolega w Honda Prelude V 2,2 V-tec (mody to lekkie koło zamachowe Fidanza -60% masy i wyscigowy kolor biała perła + 10% mocy ;-))). Ja oczywiście w mojej metalgrey Zzzzzz.

Sprawa nie wyglądała zbyt ciekawie, ze wzgledu na doświadczenie kierowcy w Hondie w tego typu wyscigach no i róznica w masie pojazdu na korzyść Pralki.

Lekkie grzanie opon i stajemy do pierwszego przejazdu. TCS OFF, skrzynia na tip-tronic w oczach :devil: . pierwszy przejazd i jest juz na starcie odchodzę, po przejechaniu ok 500m, miałem jakieś 40-50m przewagi.

Kolejne przejazdy kończyly się podobnie. Natomiast w ostatnim postanowiłem włączyć TCS i na starcie zostałem, ale nadrobiłem na 2 biegu.

Następnym razem będziemy sprawdzać dynamikę na poszczególnych przelozeniach.

To tyle chwalidupstwa :rofl:

Ja tez się pochwalę! W rzeczy samej moj pierwszy dragrace :shifty:

Wczoraj z kolega spontanicznie wyzwaliśmy się na ubita ziemię - znaczy asfalt (w tym miejscu dziękuję Władzą Powiatu piotrkowskiego za wybudowanie 1,5km, super prostego, nowiutkiego odcinka do wyscigów na 1/4mili ;-).

Kolega w Honda Prelude V 2,2 V-tec (mody to lekkie koło zamachowe Fidanza -60% masy i wyscigowy kolor biała perła + 10% mocy ;-))). Ja oczywiście w mojej metalgrey Zzzzzz.

To tyle chwalidupstwa :rofl:

w sumie z góry byłeś skazany na zwycięstwo :P

• 2 tygodnie później...

wczoraj trochę pojeździłem i miałem przyjemność zmierzyć się z kreski z dwoma 370z i dwa racey wygrane (jeden przegrany przy włączonym ESP) 370Z nadrabiały na 4 i 5 biegu naprawdę na wysokich obrotach pewnie jak byśmy jechali dalej to bym dostał w.... ale na 1/4 350z okazało się szybsze

potem spinałem się z dłubanym skylinem i zakończyło się to dość szczęśliwie dla mnie bo na początku kolega ze skyline złapał wielkiego laga (może turbo za duże wsadził) i został mocno w tyle potem mnie dogonił ale niestety na jego pasie jechał jakiś samochód :)

na koniec odchudzona honda civic zrobiona na 200KM zkillowana

no to tyle dobrego, nasze samochody nie sa takie złe

Fakt.

obydwa manuale, uznałbym to ale 370 jest o 100 kilo lżejsza i ma na papierze prawie 50KM więcej pozatym o błędzie moglibyśmy mówić przy jednym racesie a tu było dwóch kierowców i parę raców to jest kwestia albo opon albo w 370 nie można odłączyć całkowicie esp i coś je blokuje mają super synchronizację w skrzyni a silnik automatycznie podbija obroty przy zmianie biegów co szczególnie widać na wyższych biegach. Do odcinki niemiałbym z nimi szans. Sam nie wiem co jest grane z 370 że nie idzie ze startu jak powinna

obydwa manuale, uznałbym to ale 370 jest o 100 kilo lżejsza i ma na papierze prawie 50KM więcej pozatym o błędzie moglibyśmy mówić przy jednym racesie a tu było dwóch kierowców i parę raców to jest kwestia albo opon albo w 370 nie można odłączyć całkowicie esp i coś je blokuje mają super synchronizację w skrzyni a silnik automatycznie podbija obroty przy zmianie biegów co szczególnie widać na wyższych biegach. Do odcinki niemiałbym z nimi szans. Sam nie wiem co jest grane z 370 że nie idzie ze startu jak powinna

wyższe konie to tylko przy wyższych prędkościach dają o sobie znać, na starcie to niuton jest wazniejszy moim zdaniem. Pytanie czy 370 ma tyle samo czy więcej, wg wikipedii ma 370 niutów, a 350z ma (również wg wikipedii) od 353 Nm do 372 Nm w zależności od rocznika.

w efekcie możesz mieć akurat rocznik z 372 Nm. mierzyłeś to na hamowni ?

Jeżeli jeździsz na semislick to też bardzo dużo daje. Mówi się, że w próbach sportowych między oponami drogowymi a semislickami jest przepaść, a między semislickami a slickami kolejna przepaść.

Edytowane przez devi

AASu z twojej wypowiedzi wynika ze wszystko to na mieście?

brak mi słów.

i Strider ma racje- gdzie ty wyhaczasz te 370z - jak zobaczę jednego na 2 tygodnie to wszystko - a tu dwa !

ja też obstawiam opony, ale to dziwne bo na hamowni mi wyszło jakoś mało tych niutów coś około 300 :)

co do przegranych startów no to pisałem że z wyłączonym ESP mnie ta 370 wyprzedziła pozatym ten skyline by mi wkopał bo turbo miał raczej duże (przy zamkniętych oknach i 6500 rpm słyszałem jak robił psss... :)ale niestety pech bo pas miał zajęty.

Wpadajcie w czwartek to może bedzie można pojeździć

AASu z twojej wypowiedzi wynika ze wszystko to na mieście?

brak mi słów.

i Strider ma racje- gdzie ty wyhaczasz te 370z - jak zobaczę jednego na 2 tygodnie to wszystko - a tu dwa !

no przeciez ze nie na miescie przypadkiem sie znalezlismy :) Lepiej spota ogarnij z inficlubem Andy proponuje parking ja jestem za

Gdzie te spoty? Ja bym swoją tez sprawdził- chociaż ze względu na szerokość opon na prostej pewnie nie mam szans.

Tu się jakoś tam temat rozwinął: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78383-szkola-jazdy-wrobla-i-inne-warto-jesli-tak-to-gdzie/page__st__20

Jak chcesz się łapać na kreskę to w Wawie są spoty, trzeba tylko wiedzieć o której i gdzie wyjechać ;)

A jak zakręty to się raczej trzeba przemieścić >100km od Wawy na imprezy zorganizowane na tor, ale z tego co zrozumiałam to wszystko będzie w tym wątku wyżej.

A tak w ogóle to witam i zapraszam do napisania paru słów o sobie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/75617-tu-sie-witamy/page__st__80 :P

Edytowane przez ewa_hb

Gdzie te spoty? Ja bym swoją tez sprawdził- chociaż ze względu na szerokość opon na prostej pewnie nie mam szans.

Wpadnij w czwartek na cargo beda 370 to sie sprawdzisz kolo 22

Devi coś dla Ciebie : http://bebzol.com/pl/Szkoda-ze-u-nas-nie-jezdza-takie-taksowki--.9635.html

może przerobisz swoje Evo :rofl:

myślałem o tym już jak jeździłem zetką. połączyć przyjemne z pożytecznym. komuś się spieszy, ja lubię jeździć, można to połączyć ... :devil:

Znalazłem właśnie miejsce, gdzie są prawie sami konkurenci dla zetki - Berlin. Tutaj bez problemu można wyhaczyć godnego rywala, lecz większość jeździ przepisowo (50 km/h)... i może dobrze.

Edytowane przez boberek91