Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Street racing

nielegalnyx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem właśnie miejsce, gdzie są prawie sami konkurenci dla zetki - Berlin. Tutaj bez problemu można wyhaczyć godnego rywala, lecz większość jeździ przepisowo (50 km/h)... i może dobrze.

gdybys co 500 metrów dostawał mandat na 500 EUR to byś wiedział dlaczego jeżdżą przepisowo ;)

poza tym tam w każdej wsi jest tor żeby się wyszaleć.

dla fanów street racingu :devil:

• 2 tygodnie później...

To teraz ja się "pochwalę" dostałem o pół długości samochodu od zmodzonego Scirocco z DSG... Jedynka równo, dwójka odszedł mi o pół długości i niestety droga już się kończyła... Zmodzone DSG to jest jednak killer dla manuali, zero straty czasu na zmianę biegu... To wszystko przez ciężkiego pasażera... :P

Gdzieś Ty wczoraj znalazł suchy asfalt o tej godzinie? ;>

Ursynów... było sucho... akurat tam i akurat wtedy. :)

gościu twierdzi, że ma nie więcej niż 250KM. Mnie też połknął. Osiągi ma jak ponad 300-konny samochód. kiedyś się ścigałem z BMW 330 KM i było bardzo podobna przewaga. Zadziwiające.

gościu twierdzi, że ma nie więcej niż 250KM. Mnie też połknął. Osiągi ma jak ponad 300-konny samochód. kiedyś się ścigałem z BMW 330 KM i było bardzo podobna przewaga. Zadziwiające.

Tak gdzieś kiedyś słyszałam, że nie pomoże koni kupa jak kierowca będzie... noo.. a tak na poważnie to przecież ilość koni pod maską to nie wszystko, co ? ;] No już Wy mężczyźni powinniście coś na ten temat wiedzieć ;P;)

DSG robi różnicę... Zresztą niech ma te 250KM plus dobrze zestrojona skrzynia to już wystarczy...

+1, dobrze gada ;] ;P

p.s. ściera ma katalogowo coś pod 270.

Edytowane przez ewa_hb

p.s. ściera ma katalogowo coś pod 270.

dokładnie, Scirocco R DSG ma 5,8 do setki i moc 265 koni. Wersja z manualem ma 6,0 do setki. (podaje za Wikipedią, nei chce mi się sprawdzać w katalogach VW :P )

A do tego o ile mi się dobrze zdaje, wersja z DSG ma Launch Control.

p.s. Scirocco = Ściera ?? to ja chyba jestem ze starszego pokolenia ;) Dla mnie Ściera to Zawsze był Ford Sierra ;)

p.s. Scirocco = Ściera ?? to ja chyba jestem ze starszego pokolenia ;) Dla mnie Ściera to Zawsze był Ford Sierra ;)

taa, ja już forda sierry w SR nie widziałam, więc najwidoczniej przyjęło się i dla scirocco ;)

devi, a Ty to podobno auto sprzedajesz :P

Edytowane przez ewa_hb

Gość LucasLucas

Witam wszystkich, to pewnie o mnie piszecie dlatego postanowiłem się zarejestrować.

Dzięki Strider za pojedynek. Twoje auto robi wrażenie i pieknie się prezentuje. Dystans faktycznie krótki stąd może moja mała przewaga.

Moje scirocco to zwykłe 2.0 tsi po programie, Scirocco R na dłuższym dystansie będzie ciut szybsze. Koni faktycznie u mnie jest 250 (ku też mojemu zdziwieniu hamowane na 2 hamowniach) teoretycznie powinno być ciut więcej ale żadna hamownia nie chce tego potwierdzić ;)

Ostatnio miałem okazje kilka razy zmierzyć się z 370z (srebny) już na dłuższym dystansie, to musze przyznać że 6 bieg w 370z to jest coś niesamowitego albo na pokładzie było ukryte jakieś nitro ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez LucasLucas

Gość LucasLucas

Witam witam, fajnie było... :devil: Szkoda, że pierwszy poważniejszy wyścig po dotarciu i przegrana, ale co tam... Nie ma co się tłumaczyć, ale straciłem mocno przy zmianie biegu na dwójkę, szkoda, że nie udało się sprawdzić na trójce... Jak już zobaczyłem obok pomarańczowe Scirocco to sobie pomyślałem - ups... może być problem... :D Jeśli chodzi 6 bieg to faktycznie jest dobry, ale już grubo powyżej 160km/h...

Dzięki DSG można sporo nadrobić na zmianach biegów. Może się jeszcze kiedyś spotkamy i będzie okazja to powtórzyć.

Pzd.

Moje scirocco to zwykłe 2.0 tsi po programie, Scirocco R na dłuższym dystansie będzie ciut szybsze. Koni faktycznie u mnie jest 250 (ku też mojemu zdziwieniu hamowane na 2 hamowniach) teoretycznie powinno być ciut więcej ale żadna hamownia nie chce tego potwierdzić ;)

hamowałeś na obciążeniowej ? bo na inercyjnych czasem nie udaje się osiągnąć pełnego doładowania na pomiarze.

a w temacie - przed chwilą zaliczyłem krótką przejażdżkę na ogonie 370Z - po fajnej krętej trasie. I bardzo mi się podoba jak te nasze Zetki się w te zakręty wpisują, aż miło się patrzy z tyłu :)

A trasa to był odcinek Koszalin Sianów (ta dwupasmowa) - to dla wiadomości BossNY - on pewnie też lubi ten odcinek :D

Gość LucasLucas

DSG jest okrutnie szybkie, a ja jeszcze mało wprawny... :unsure: fajny pomarańczowy potworek, chciałbym przyjrzeć się z bliska...

a dziekuje, moge Ci dać znać któregoś dnia jeśli będzie organizowany spocik na s8 to będzie okazja pogadać i też chętnie zobacze Twoje cacko :)

hamowałeś na obciążeniowej ? bo na inercyjnych czasem nie udaje się osiągnąć pełnego doładowania na pomiarze.

Auto było hamowane w VTG i po 2 miesiącach po wymianie IC w ECU Performance. Pierwszy pomiar 253km/350nm, drugi 253km/361nm.