Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Instalacja LPG Nissan Almera STAG 4

gaco12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar załozyć do swojego samochodu instalacje LPG Stag 4

Czy to dobry wybór?

Jakie załozyc do tej instalacji wtryskiwcze żeby wszystko dobrze chodziło?

Prosze o odpowiedz

STAG4 to tylko elektronika, możesz też pomyśleć nad STAG300+(wiecej możliwości i bardziej rozwojow) do tego Hanny i jakiś reduktor, może być ZAVOLI ZETA N(S), MIII, NIKO,

A który lepszy stag 4 czy ten stag 3000+?A potrzebny jest lubryfikator do mojej almery 2002 r grudzien po liftingu 1.8 16v 116km??

Wtryskiwacze lepiej kupic dobre?

lepszy STAG300+ zwany teraz ISA, lepiej zainwestować w dobre wtryski, lubryfikacja hmmm jak dla mnie nie potrzebna bo jak będzie źle wystrojona instalacja to i tak nic nie pomoże, ale za to właściciel będzie miał lepsze samopoczucie ;)

podstawa to dobry reduktor i dobre wtryski czym lepsze parametry reduktora to elektronika mniej do kombinowania ...

szkoda Dino że poszedłeś na całość i zmieniłeś od razu staga i hanki bo trzeba było wsadzić i zobaczyć jak sie sprawują na S200 a potem dawać S300 isa

a chciałem zrobic raz i nie wracać do tego, ale i tak został jeszcze reduktor do przełożenia i trzeba pochować te wężyki pomiędzy głowę a kolektor ;)

a czym sie rózni stag 4 a ten 300+??

masz TU

dzwoniłęm ten stag 4 i 300+ są w tej samej cenie a wtryski to magic lub rally a hanna to juz cały komplet za 2500zł

to zapłać teraz 2500 i będziesz miał spokój a nissmo odwdzięczy się w spalaniu i jeździe smile.gif

tak, ale ja mam trochę więcej mocy niż TY, ;) MIII, jest fajnym i małym reduktorem z dużym dolnym zakresem regulacji, u mnie już przestał dawać radę, ale ma nalatane ponad 50kkm i teraz czeka już NIKO na wymianę

U Ciebie można też by było się pokusić o zielone, ale na niskim ciśnieniu

aha bo ja na gazie zabardzo sie nie znam

czyli najważniejsze abyś zamontował dobre elementy i miał prawidłowy montaż min. ze zdjęciem kolektora do wiercenia itp. wtedy zapomnisz, że masz gaz i bedziesz tanio jeździł swoją "kuchenką" biggrin.gif

Klient coś jeszcze mówił o instalacji lpg Lovato

Ta instalacja Stag 300+ z hana czerwone to powiedział cene 2500zł bez lubryfikacji dobra cena czy duzo?

A ta instalacje lovato?

Lepsza od staga czy gorsza ona jest droższa o 200zł

Mógłby ktoś powiedziec o firmie auto- gaz Lublin ul Szewska 3?

@and_pec jest z Lublina i ostatnio zakładał gaz do almy to go podpytaj, bo zrobił wywiad, Adam Rogowski z Jastkowa zrobił by to BDB ale i cena jest wyższa ;)

Jak się skontaktowac nie mozna bo nawet wiadomosci do niego nie moge wysłać?

Edytowane przez gaco12

Z and_pec nie moge wysłac e-maila ani wiadomosci

Koledzy a instalacja BRC Sequent 24 jak sie sprawuje może byc czy lepszy bedzie stag 300+??

też dobrze, tylko droższa w utrzymaniu, ze względu na podzespoły, do tego jesteś skazany na Pana gazmena, i tak w każdym przypadku najważniejszy jest poprawny montaż, STAG-a możesz tak ładnie poukładać, że nikt tego nie zauważy a BRC "lubi" długie wężyki itp ale się sprawdza :)

Dzwoniłęm przed chwilka i dowiedziałęm sie o instalacji SEC LECHO a wtryski OMVL za 1950zł?

A stag 300+ to 100zł drożej

Klient powiedział że lech i stag to ta sama firma tylko sie rozdzielili

Jak jest z tymi instalacjami lecho i stag

Edytowane przez gaco12

dobra, ja swoje napisałem wcześniej i na tym chyba zakończę swoje doradztwo biggrin.gif widzę kolega szuka tanio i dobrze a niestety tak się nie da, zaoszczędzone wcześniej 100-200zł wróci tak szybko, że się nawet nie spodziewa biggrin.gif niestety za jakość trzeba zapłacić, sprawą wtórną jest wynagrodzenie instalatora, co nieraz jest hmmmm bez komentarza laugh.gif

2050zł za STAG-a???????????????? to co Oni tam chca założyć???????????alaskę i red valdemary???????????