Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Instalacja LPG Nissan Almera STAG 4

gaco12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wtryskiwacze alaska i valteki odpadają to ja chybA założe staga 300+ i dołoże do lepszych wtryskiwaczy aby dobrze wszystko chodziło

Dzwoniłęm przed chwilka i dowiedziałęm sie o instalacji SEC LECHO a wtryski OMVL za 1950zł?

A stag 300+ to 100zł drożej

Klient powiedział że lech i stag to ta sama firma tylko sie rozdzielili

Jak jest z tymi instalacjami lecho i stag

Niestety w tej cenie to 100% pewności, że auto będzie zgazowane w ciągu 6-8 h czyli- bez zdejmowania kolektora, do tego dojdą kiepskie podzespoły = kłopoty jak nie od razu to chwilę potem :)

Lecho&Stag -obie firmy obok siebie-ponoć tę pierwszą założył pracownik Staga -ale sterownik to już dalszy plan-podstawa to poprawny montaż.

• 3 tygodnie później...

Ja przypilnuje aby zdjeli kolektor

A LPG to mam zamiar założyc do 2500zł

Który reduktor i wtryski byłyby najlepsze bo jade do gazownika i chciałbym mu powiedziec co chciałbym miec załozone

Wtryskiwacze Hana -czerwone powinny być O.K do twojego silnika

Reduktor -Zavoli Zeta-S (z zapasem ) lub Zeta -N, ewentualnie Magik 3 lub coś z nowych np. Niko

Do tego sterownik Stag 300+ lub coś wyżej czyli Stag Premium

I podstawa -kumaty gazmen, bo jak spie....y montaż na tych zespołach-to równie dobrze może założyć tani kit-będzie to samo.

A te wtryski hana to jaki model czerowne??

To sa o te HANA H2000 http://allegro.pl/wtryskiwacz-gazu-hana-h2000-z-kroccem-czerwony-i1645945086.html ??

Do samochodu ile potrzebuje sztuk 1 czy wiecej?

Czy jakies inne?

Edytowane przez gaco12

A te wtryski hana to jaki model czerowne??

To sa o te HANA H2000 http://allegro.pl/wtryskiwacz-gazu-hana-h2000-z-kroccem-czerwony-i1645945086.html ??

Do samochodu ile potrzebuje sztuk 1 czy wiecej?

Czy jakies inne?

Tak to dokładnie te wtryskiwacze, potrzebujesz po 1 szt na cylinder :)

Sorry ze zapytam almera ile ma cylindrów 2 czy 3?

No ale mnie rozbawiiiiiiłeś :D

nieraz ręce opadają biggrin.gif

No wiadomo, że nie każdy jest mechanikiem z "urodzenia" ale takie kwiatki.... :D

Chciałem was sie spytać bo nie wiedziałęm a wy sie smiejecie

kolego nikt się nie śmieje, tylko jak podniesiesz maskę i popatrzysz na silnik to widac ile masz świec czyli tyle cylindrów, nikt się nie spodziewał takiego pytania, także spox i nie bierz tego do siebie smile.gif

Ok chłopaki teraz bede wiedział thx

Byłem dzisiaj u gazownika polecał mi instalacje LECHO SEC 4 lub LECHO Mini SEC 4

co o tym mysliecie??

reszte podam jak bede w domu

jak podasz elementy to można coś powiedzieć LECHO (tatki sobie) to sterownik a liczy się reszta, ale jak dostaniesz to co w KITACH, to odpuścił bym sobie

Kolego -pytasz się na forum o podzespoły do auta by go nie zepsuć....dostałeś odpowiedzi....wiem, że teraz masz dylemat bo te są taniej i szybciej się zwrócą, ale uwierz...przy złym wyborze będziesz tylko klął na czym świat stoi a zakład LPG będzie zwalał winę na ...cewki, przewody...itd. Nasze autka lubią ostrą jazdę i jeżeli chcesz cieszyć się z tej jazdy zaufaj naszym sugestią.

Zestawy proponowane z poprawnym montażem powinny się zmieścić w 2700-2800 PLN-ów.

Jeżeli jednak jesteś typem człowieka spokojnego i zamierzasz sprzedać samochód za rok to bierz zestaw, który ci proponują i tu raczej sugeruj się ceną najniższą..

Tak czy inaczej życzę udanego, wyboru :punk: