Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Chlupot wody - demontaż tapicerki tylnych drzwi

krzywy105

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem.

W tylnych drzwiach podczas otwierania zamek "brzęczy" dodatkowo wczoraj zauważyłem jakby chlupanie wody w wnętrzu. Chciałbym zdemontować tapicerkę drzwi żeby zobaczyć o co chodzi tylko nie wiem jak to dokładnie zrobić? Nie chciał bym czegoś uszkodzić.

Odkręciłem śrubę pod klamką oraz w uchwycie gdzie jest przycisk od szyby i nie wiem co dalej. Klamka trzyma się na lince, panel od szyby nie chce za bardzo wyjść a tapicerka siedzi twardo. Mógłby ktoś opisać jak dokładnie zdemontować ta tapicerkę? Może są jakieś dodatkowe śruby? Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

śrub chyba jest dwie, jak napisałeś, musisz teraz delikatnie ale stanowczo podnosząc do góry ciągnąć do SIebie, są już tylko zatrzaski, które musisz wyjąć, to wszystko :-)

śrub chyba jest dwie, jak napisałeś, musisz teraz delikatnie ale stanowczo podnosząc do góry ciągnąć do SIebie, są już tylko zatrzaski, które musisz wyjąć, to wszystko :-)

Srub chyba jest jednak 3: 2 w klamce i 1 pod plastikowa zaslepka nad glosnikiem. Jesli chodzi o zdjecie tapicerki jakos latwiej mi sie to udawalo gdy zaczynalem od podwazenia zatrzaskow od strony zawiasow (nie od strony klamki).

Jeśli słyszysz chlupanie wody w drzwiach, weź najpierw kawałek drutu albo malutki śrubokręt i poprzepychaj te odpływy co są od dołu. Może woda sama wypłynie. Do środka do drzwi woda wpływa - normalne to jest. Ale jak się zalepią odpływy pod spodem, od liści lub innego brudu (u mnie wiecznie igły z sosenek itp bo teść ma dużo iglaków przed domem i zawsze się coś tam dostaje) to będzie chlupać, i można zepsuć elektrykę. No i najgorsze, może pojawić się rdza (czy Primki mają full ocynk na drzwiach???).

• 5 lat później...

Witajcie!

Całkiem poważnie i to nie żart, w mojej Primerce, w tylnych lewych drzwiach CHLUPIE WODA  :| Normalnie jak zamykam i otwieram drzwi, coś chlupie jakby była tam butelka do połowy napełniona wodą.. teraz moje pytanie: Jak rozmontować boczki w tylnych drzwiach (kombiak) aby nie pouszkadzać zaczepów?

I czy to w ogóle możliwe żeby zbierała sie tam woda? szyba minimalnie opada jak trzasne mocno drzwiami więc może uszczelka niedomaga. ale przecież woda wyciekła by przez boczek do środka..

wyczyść spusty w drzwiach jak sie schylisz to zobaczysz 

Ok, chciałem pisać że temat do zamknięcia ale już został przeniesiony, dzięki bardzo, spusty zawalone brudem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...