Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CD nie działa P12

słonik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Włożyłem płytę pojawił się error, płyty nie chce oddać nic się w samym cd nie podświetla. Co z tym zrobić ? :( Radio działa, płyty nie można wyjąć :( Czy ktoś może mi pomóc w jaki sposób się do tego dostać? Ew czy jest jakiś bezpiecznik odpowiadający za samo cd? (wątpie pewnie).

Pozdrawiam

Słoń

Nikt nie pomoże?:(

Gość mirekg9

Kolego, podpowiem Ci tylko tyle że odnośnie odtwarzacza CD w P12,N16 tematy juz były. Przykro mi ale w tej chwili nie potrafię znaleźć. Może Tobie się uda. Przypominam sobie że częstą awarią było pęknięcie jakiegoś elementu plastikowego, ale i na to już znaleziono sposób. Więc musisz szukać.

Pozdrawiam.

Ps.

Na chwilę obecną znalazłem coś takiego.....http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/22263-zablokowana-plyta-cd-n16/

U mnie było to samo. Po naciśnięciu eject mieszało wysuwem w odtwarzaczu ale płyta siedziała dalej w środku. Oddałem do znajomego elektronika. Efekt taki, że posklejał jedną zębatkę a drugiej już się nie dało. Nie ma części zamiennych. Kupujesz używany w cenie od 100 zł (ale o ile wiem, to cd ma powiązania z NATS'em) albo idziesz na skróty i robisz jak ja. Wypad do Biedronki a tam za 34,99 zł transmiter fm pod gniazdo zapalniczki, zasięg 5 m. Wejście na jack'a, kartę sd i usb. Całość nie zajmuje dużo miejsca i gra nawet przyzwoicie. A odtwarzacz niech miesza sobie dalej ;) . Nie mam słuchu absolutnego więc dla mnie super rozwiązanie.

Tak czy tak, trzeba rozkręcić i zbadać sprawę.

Jeśli jest tylko error i nie słychać niczego przy próbie wyciągnięcia płyty to może coś się tylko zablokowało, wtedy przeczyszczenie i nasmarowanie mechanizmu powinno załatwić sprawę.

Jeśli coś pękło to może da się skleić, jeśli nie to kupić używane radio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...