Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG

Gość Radek82

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Radek82

Witam wszystkich, mam Primerę z końca 2000roku 1,6 16V plus gaz, piszę ponieważ mam problem z zapalaniem, tzn, jak jeżdżę na benzynie to następnego dnia pali bez problemu, natomiast jak jeżdżę na gazie to ciężko pali, czy ktoś wie co to może być?? Ponadto czasem jak jadę na benzynie i silnik jest nawet rozgrzany to przy przyspieszaniu powiedzmy przy prędkości 100km/h dusi się i dopiero przyspiesza, słyszałem coś o elektrozaworze, ale nie wiem czy to prawda, proszę o pomoc, jeśli to faktycznie zawór to gdzie coś takiego dostanę? z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam

Może puszczać gaz jak jeździsz na PB, zakręć zawór na butli i sprawdź czy dalej będą problemy z zapalaniem.

• 3 tygodnie później...
Gość 83KAFI83

Podpinam sie pod temat Nissan Primera P10 94 pytanie mam jak jadę na BP jest ok jak się samo przełączy na LPG to te kontrolki szaleją czasem się włącza LPG a potem się wyłącza nie wiem, co jest grane od wczoraj mam ten problem Zrobiłem trasę Gliwice Zabrze na PB ok apotem w połowie jak wracałem się przełączył na LPG jeździłem chwile i potem się LPG jak by wyłączył i nie włącza się:/

Gość 83KAFI83

jaka instalacja??

Dostałem w spadku brykę i jest to instalacja gazowa generacji 2 z przełączeniem po 2800tysków tak mi powiedział dziadzia, który mi dał w spadku a ze dziadzia daleko to tylko chyba musze wybrać się do szpecą, bo ja elektro Gazowo ciemna masa jestem

PS Objawy takie Gaśnie czasem pewno wyregulować go trzeba znikanie przełączenia LPG teraz jakoś po 2 h stania nagle wszystko ok i jechałem na gazie dziwne to może styki mu się przegrzały hehehe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...