Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

alarm c. zamek

Gość kolejorz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kolejorz

Witam w mojej primerce mam c. zamek z kluczyka a alarm z pilota . Jak to zgrac zeby i alarm i c.zamek był z pilota? prosze o rade:) Pozdrawiam

podłącz centralny do alarmu, bo widocznie nikt tego nie zrobił jak wkładał alarm, albo w alarmie nie ma takiego wyjścia, choć to było by dość dziwne

• 4 lata później...

Odgjrzeje trochę temat. A jak zrobić by została sama centralka z pilota bez alarmu?

Alarm Fox 900T RND.

Trochę dziś grzebalem i pozostawienie samych kabli od centralnego w sterowniku alarmu powoduje to iż centralny nie działa z pilota.

Trzeba podpinac pomarańczowy kabel, ale wtedy alarm się uzbraja.

zgodnie z rozpiską którą znalazłem na elektrodzie to pomarańczowy to niby krańcówka maski i/lub klapy.Teoretycznie do zadziałania tego alarmu tylko jako sterownika zamka centralnego powinny wystarczyć podłączone przewody: żółto-biały, czarny, czerwony, czarno-biały(żeby dioda mrygała), żółto-czarny, niebiesko-czarny, zielono-czarny, czerwono-zielony, fioletowo-zielony, pomarańczowo-zielony no i rozcięty przewód popielaty. Nie wiem tylko co się stanie po odłączeniu przewodów fioletowych (blokada zapłonu), może być tak że nie odpalisz samochodu, więc wydaje mi się że po ich odcięciu od centralki powinno się je zewrzeć ale nie jestem pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...