Gość aniagal Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Witam, szukając od jakiegoś czasu przyczyny stukania z przodu P12 odkryłam wczoraj, że podczas zmiany biegów-podczas postoju i przy podniesionej masce strasznie dzwoni. Ponieważ gazownicy zabudowali pod maską strasznie to słabo widać. Jednak okazało się , że to jest jakaś podkładka na ttym cięgnie i ona dzwoni. Kiedy się ją podtrzyma jest ok. Pytanie-co z tym zrobić, podkładki nie da się na staałe podłożyć gumą bo nie będzie spałniała swojego zadania. Myślałam, że to jest powodem metalicznych stuków na dziurach ale niestety to inna sprawa. Czy ja mam wyjątkowo dzwoniący egzemplarz? Już mnie to zaczyna wkurzać, nic nie robię tylko szukam przyczyny.AG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 dobry zestaw nagłaśniający i nie będzie słychać żadnego dzwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aniagal Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Bardzo smieszne.....a ja się stresuję. Z resztą jest to jakieś rozwiązanie. A u Was sie tak nie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 A u Was sie tak nie robi? nie, a może coś się wyrobiło i poluzowało, możesz pstryknąć jakieś foto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Stukanie z przodu, nie oznacza zawsze że stuka w okolicy silnika. Też mnie ciągle irytował dźwięk telepiącego się metalu, zgrzytania i piszczenia. Okazało się przypadkiem, że telepała się podkładka od zawiasu klapy silnika. A tak to słucham głośniej muzy i jest komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aniagal Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 nie, a może coś się wyrobiło i poluzowało, możesz pstryknąć jakieś foto?? Nie da sie tam dojść, próbowałam przeszkadza instalacja LPG. W zawieszeniu raczej sie nie telepie bo wczoraj zdjęliśmy koła i pukaliśmy młoteczkiem we wszystko, ruszaliśmy i nic, kompletnie nic nie ma prawa wydawać takiego dźwięku. Ratunku. Im lepsze auto tym gorzej, jak miałam ładę samarę 12 lat temu to sie nic nie działo, a przy czołówce z mercem tylko zderzak wyskoczył z zawiasu-merc z chłodnicą na przednim siedzeniu!!! Dlaczego juz nie robią takich samochodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 pukaliśmy młoteczkiem jak ja lubię takie określenia powiedz mi, zmieniałaś ostatnio klocki hamulcowe??? może ktoś nie założył sprężyny i dzwonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Mały OT :-) Ania czym zagazowałaś? lubryfikację zakładałaś w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Mały OT :-) Ania czym zagazowałaś? lubryfikację zakładałaś w końcu? jest TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aniagal Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Klocków nie wymieniałam ale fakt w mondeo coś takiego chyba było, juz dokładnie nie pamiętam chodziło o sprężynkę właśnie. Ludzie przecież nie mozna się tylko zajmować samochodem...są takie przyjemne rzeczy, na forum ogrodniczym powinnam siedziec a nie tutaj, z całym szacunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 .są takie przyjemne rzeczy, na forum ogrodniczym powinnam siedziec a nie tutaj, z całym szacunkiem. zawsze możesz otworzyć klapę i coś tam posadzić, będzie 2 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam, szukając od jakiegoś czasu przyczyny stukania z przodu P12 odkryłam wczoraj, że podczas zmiany biegów-podczas postoju i przy podniesionej masce strasznie dzwoni. Ponieważ gazownicy zabudowali pod maską strasznie to słabo widać. Jednak okazało się , że to jest jakaś podkładka na ttym cięgnie i ona dzwoni. Kiedy się ją podtrzyma jest ok. Pytanie-co z tym zrobić, podkładki nie da się na staałe podłożyć gumą bo nie będzie spałniała swojego zadania. Myślałam, że to jest powodem metalicznych stuków na dziurach ale niestety to inna sprawa. Czy ja mam wyjątkowo dzwoniący egzemplarz? Już mnie to zaczyna wkurzać, nic nie robię tylko szukam przyczyny.AG U mnie od kilku dni coś dzwoni. Dziś szukaliśmy ze szwagrm przyczyny i też gdzieś w okolicach cięgien od biegów. Jak sie przytrzyma drążek to nie dzwoni.Początkowo myslałem ,ze to tłumik ale jednak nie. Jutro może z tym powalczę jak znajdę rozwiązanie to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi